Spodbudna novica iz Domžal: Vsi testi so bili negativni

V Domžalah, edinem klubu s potrjeno okužbo s COVID-19 pri nas, so danes opravili vnovična testiranja, spodbudna novica pa je, da so bili vsi testi negativni. Kljub temu je NZS danes odpovedala še eno tekmo.

Uredništvo
7. avgust 2020, 8:35

Foto: nkdomzale.si

Domžale so prejšnji teden postale prvi slovenski prvoligaš s potrjeno okužbo z virusno boleznijo COVID-19. Nogometaši in strokovni štab kluba so zadnji teden preživeli v strogi karanteni, iz vodstva NZS pa so že pred dnevi sporočili, da bo tekma prvega kroga nove sezone med Bravom in Domžalami preložena na kasnejši termin.

Domžalčani so danes opravili nova testiranja na prisotnost COVID-19, razveseljujoča novica pa je, da so bili vsi testih igralcev in ostalih članov kluba negativni.

"Rezultati vlivajo optimizem pred začetkom nove sezone Prve lige Telekom Slovenije. Kljub temu se prestavi tudi tekma 2. kroga sezone med Domžalami in Mariborom, saj skupni treningi pri domžalskem prvoligašu še niso omogočeni. Nova termina tekem Domžal v prvih dveh krogih prvenstva bosta določena naknadno," so sporočili iz NZS:

Iz vodstva NZS so danes še sporočili, da bodo pred pričetkom nove sezone – ta se bo začela  v sredo, 12. avgusta – obvezna testiranja na COVID-19 za vse slovenske prvoligaše.

"Testiranje bodo morali opraviti vsi nogometaši, člani strokovnih vodstev klubov in sodniki, ki bodo delegirani na prvoligaške obračune. Za Nogometno zvezo Slovenije je ključnega pomena zaščita zdravja vseh vpletenih akterjev in zmanjšanje tveganja za prenos morebitnih okužb med njimi," so sporočili iz NZS.