Spodnji del lestvice Prve lige je odločen: Aluminij je izpadel, Radomlje gredo v playoff za obstanek

Precej negotovosti ostaja še okoli Rogaške in pridobivanja licence za novo sezono v Prvi ligi, zanimivo pa bo tudi v zadnjem krogu druge lige, ki bo odločil potnika v 1. ligo in tekmeca v playoffu.

Uredništvo
18. maj 2024

Radomlje (Foto: Uradni facebook profil kluba)

Radomljani so danes proti prvakom Celjanom vodili vse do zadnje sekunde, potem pa je udaril Aljoša Matko in poskrbel za delitev točk na Športnem parku. Na koncu rezultat ni imel vpliva na stanje lestvice Prve lige, mlinarji so sezono sklenili na predzadnjem mestu v prvenstvu. Še vedno lahko obstanejo med elito, čaka jih še playoff za obstanek.

Danes je edini gol za Radomljane dosegel Malenšek, toda tudi v primeru zmage ne bi skočili po lestivi, saj je Rogaška vpisala zmago.

Ekipa trenerja Oskarja Drobneta je bila boljša od Mure z rezultatom 2:1 in si zagotovila osmo mesto, s tem pa še eno sezono med slovensko klubsko elito. Vsaj v teoriji - veliko je že govora o tem, da Rogaška ne izpolnjuje pogojev za pridobitev licence.

V tem pogledu bo treba na končni razplet še počakati, pa seveda tudi na zadnji krog v 2. ligi, ki bo določil, kdo bo moral v playoff.

 

Standings provided by Sofascore