Šporar: Če bo le mogoče, bodo Slovenci lahko šli na hrvaško morje z dvignjenimi glavami

Petar Stojanović in Andraž Šporar sta enotna v prepričanju, da je Slovenija proti Hrvaški srce pustila na igrišču in bila nagrajena za zares izjemno nogometno predstavo.

Uredništvo
25. marec 2021, 8:38

Andraž Šporar je odigral sijajno tekmo. (Foto: /)

Slovenska reprezentanca je doživela večer, ki bo odmeval še dolgo. Varovanci Matjaža Keka so se proti zvezdniški hrvaški zasedbi borili kot levi, veselje po veličastni zmagi – prvi Slovenije proti Hrvaški – pa je bilo pričakovano brezmejno. Napadalec slovenske reprezentance Andraž Šporar je prepričan, da je Slovenija srce pustila na igrišču.

"Hrvati si niso ustvarili izrazite priložnosti, mi bi lahko na drugi strani zadeli še drugič. Res je, da je Hrvaška imela več posesti žoge, vendar štejejo zadetki. Kot je dejal že Petar, smo srce pustili na igrišču in to se je obrestovalo,"
je povedal Šporar.

"Nogomet se zmaguje v podrobnostih. Morda smo v tekmo krenili s preveč strahospoštovanja, kar ni bilo v redu, vendar pa na koncu ni bilo tako pomembno. Na koncu dneva šteje, da smo prvič v zgodovini premagali Hrvaško. Danes lahko Slovenija uživa."

"Ta zmaga vsem pomeni ogromno, saj gre za svetovne podprvake, njihovi igralci pa igrajo v klubih najvišjega nivoja. Pokazali smo, da zmago igrati in premagali sosedi. Če bo poleti to mogoče, lahko gredo Slovenci na hrvaško morje z dvignjeno glavo,"
je še dodal napadalec Brage.

Stojanović: Dokazali smo, da smo prava ekipa
Zmage je bil izjemno vesel tudi bočni branilec Petar Stojanović, za katerega je bil obračun tudi nekoliko bolj osebne narave, saj trenutno pri Dinamu iz Zagreba ne preživlja najboljšega obdobja.

"Znova smo dokazali, da smo prava ekipa. Taktično smo na igrišču dobro stali in pustili srce. Bili so trenutki, ko smo trpeli, vendar smo bili nagrajeni, ker smo se borili en za drugega. Ko si pošten, te nogomet vedno nagradi,"
je povedal Stojanović.

"Imamo veliko srce, tudi mi imamo veliko kakovosti, ki smo jo nocoj tudi pokazali," je še dodal Stojanović.
 
adplus-dvertising