Šporar si je povzročil veliko škodo, bil je preglasen na spletu in si prislužil kazen

Andraž Šporar ni ravnal preveč pametno, ko je s soigralcem iz Sportinga slavil njegovo zmago in tudi zmago svojega kluba. V Bragi so mu to zamerili in ga kaznovali.

Uredništvo
5. maj 2021, 2:25

(Foto: /)

Andraž Šporar je s preprosto objavo na spletnih omrežjih ranil ponos kluba, za katerega igra na posoji. Komentiral je objavo svojega soigralca Zouhaira Feddala, ki je po zmagi Sportinga in koraku bližje k osvojitvi težko pričakovanega naslova portugalskega prvaka dobil Šporarjev odgovor: "Brat, prihaja." Feddal je sicer pojasnil, da je to interna šala med njim in Šporarjem, vendar pri Bragi niso prepričani, zato so Šporarja kaznovali. 

Da gre za šalo, je zatrjeval tudi Šporar, vendar v klubu menijo, da z objavo ni spoštoval svojega trenutnega delodajalca. Trener Carlos Carvalhal je poudaril, da je Šporar prekršil klubska pravila, ni pa razkril, če bo na slovenskega napadalca do izteka letošnje sezone sploh še računal.

"Gre za kršenje klubskih pravil. Klub je reagiral in vse skupaj razrešil. Dodatnih komentarjev ne bo," je dejal Carvalhal. 

Šporar v Sportingu nima več prihodnosti, zato bo poleti verjetno iskal nov klub. Braga ima le malo možnosti, vprašanje pa tudi, koliko še tudi volje, da bi posojo spremenila v odkup pogodbe. 

Šporar je na 12 tekmah v portugalski ligi v dresu Brage dosegel tri zadetke. Letošnja sezona je zanj druga na Portugalskem. 
 
 
adplus-dvertising