Sprejel ga je Aleksander Čeferin: V Ljubljani se mudi lastnik Hull Cityja Acun Ilicali, zanima ga Olimpija

Acun Ilicali, turški poslovnež, ki je uspel v šovbiznisu in medijskem svetu, se zanima za nakup ljubljanske Olimpije.

Miran Zore
27. februar 2024

(Foto: Instagram)

Adam Delius ima kupca za Olimpijo. Nemški poslovnež je po naših informacijah dobil konkretno povpraševanje s strani znanega turškega poslovneža in medijskega mogotca Acuna Ilicalija.

Kot smo izvedeli, se lastnik angleškega drugoligaša Hull Cityja danes mudi v Ljubljani, kjer se je med drugim sestal tudi s predsednikom Evropske nogometne zveze (UEFA) Aleksandrom Čeferinom. Sestanek s Čeferinom pa ni edini razlog za njegov obisk Ljubljane, zanima ga, kot rečeno, nakup Olimpije. 

Koliko točno Delius zahteva za Olimpijo, ni znano, klub pa je sicer neuradno naprodaj. Je pa Ilicali očitno v Ljubljano prišel dobro pripravljen in tudi že začel plesti vezi, ki bi mu lahko pomagale realizirati ta posel. Ilicali je po nekaterih ocenah težak najmanj 100 milijonov dolarjev, njegove nogometne izkušnje pa segajo tudi v Fortuno Sittard in Shelbourne.

Reference in denar Turek nedvomno ima, vprašanje pa je, na kakšen odziv bo naletelo njegovo povpraševanje pri Adamu Deliusu in Igorju Barišiću.

Olimpija potrebuje razvojni načrt
Trenutno vodstvo Olimpije v lokalnem okolju ne uživa prav veliko ugleda, četudi Igor Barišić, ki klub vodi kot direktor, običajno navaja predvsem dosežke trenutnega vodstva, ne pa tudi problemov in sporov s posamezniki, ki jih ni malo.

Olimpija v času Deliusovega vodenja ni pridobila vidnejših sponzorjev, ni povečala števila gledalcev in kluba v organizacijskem smislu ni okrepila. V kredibilnost Ljubljančanov so v zadnjih dveh letih upravičenio podvomili mnogi.

Olimpija je bila sicer rezultatsko uspešna v prejšnji sezoni, ko je osvojila dvojno krono, in minulo jesen, ko se je uvrstila v konferenčno ligo, toda v ozadju se, kot že zapisano, skriva precej problemov. Eden od njih je tudi domnevno veliko nezadovoljstvo župana Ljubljane Zorana Jankovića, ki je trenutnemu vodstvu pomagal z vplivom in poslovnimi povezavami, da je prebrodilo določene finančne težave, očitno pa mu "smer gibanja" Olimpije ni več všeč.