Sprememba v Olimpiji: Z Mandarićem bo klub vodil še en Mandarić, dogovor je precej skrivnosten

Je Olimpija na poti prevzema? To je težko reči, je pa Milan Mandarić zdaj tudi dokončno dosegel dogovor z Željkom Mandarićem, s katerim naj bi zdaj kar skupaj vodila klub.

Uredništvo
12. januar 2021, 3:11

Foto: SPS

Milan Mandarić je danes potrdil sodelovanje z Željkom Mandarićem, hrvaškim poslovnežem, s katerim bo v bodoče vodil Olimpijo. Mandarić naj bi sodelovanje potrdil nekaterim novinarjem (v Olimpiji jih že dolgo izbirajo in na srečanja s predsednikom vabijo selektivno), na uradni spletni strani pa so pri Olimpiji objavili le izjavi obeh akterjev. Informacije v zvezi z dogovorom so precej splošne. 

Milan Mandarić je ponovil že obrabljeno, in sicer, da želi v prihodnje več mladih domačih igralcev in podobno. Ni pa definiral vloge Željka Mandarića.

"V veselje mi je, da lahko vsem ljubiteljem nogometa v Ljubljani in Sloveniji sporočim, da imam v klubu novega zanesljivega partnerja, s katerim odpiramo novo poglavje v zgodovini kluba. To je gospod Željko Mandarić, uspešni poslovnež iz Reke, veliki ljubitelj nogometa in športa, s katerim sem sklenil partnerstvo ter se dogovoril, da s skupnimi močmi nadaljujemo delo na afirmaciji NK Olimpija.

V športnem pomenu si želimo, da bo v prihodnje v Olimpiji čim več mladih domačih igralcev iz lastnega športnega pogona, ki bodo skupaj s kvalitetnimi seniorji zagotovili nadaljevanje uspešne Olimpijine zgodbe. V poslovnem smislu nas čaka veliko dela na pripravi nove poslovne in marketinške strategije
."

Željko Mandarić, ki je na poslovni sceni uspel z avtoprevozništvom, danes pa ima v lasti 14 podjetij, pa je dejal: "Zame je izjemna čast, zadovoljstvo in privilegij, istočasno pa tudi velika odgovornost biti del največjega in enega najstarejših slovenskih nogometnih klubov. NK Olimpija se ponaša z dolgo tradicijo in je ponos slovenskega nogometa tudi v regiji. Prepričan sem in vse bom storil, da z lastnim entuziazmom in ljubeznijo do športa, ob podpori izkušenj ter znanja velikega športnega in nogometnega strokovnjaka in mojega partnerja gospoda Milana Mandarića prispevam, da bo prihodnost Olimpije še boljša in uspešnejša."