Sprva je Argentinec grozil z odhodom, zdaj pa je Sevilli napravil velik problem in grozi s tožbo

Pred tednom in pol je Sevilla objavila, da Jorge Sampaoli ni več trener moštva zaradi slabih rezultatov. A takrat vodilni niso slutili, da bodo zaradi te poteze imeli ogromne nevšečnosti.

Uredništvo
31. marec 2023, 9:28

Jorge Sampaoli od Seville zahteva izplačilo celotne pogodbe. (Foto: uradna spletna stran kluba)

Za Jorgeja Sampaolija je bil to drugi mandat na klopi španske Seville, a se niti tokrat ni proslavil z rezultati ali igro. Pred petimi meseci je na klopi nasledil Julena Lopeteguija in imel je nalogo Sevillo vrniti v vrh La Lige, kar pa mu ni uspelo.

Vodstvo kluba je prepoznalo, da mora opraviti rez. Za menjavo trenerja so se odločili ob začetku reprezentančnega premora, da bi naslednik lahko imel kar najboljše pogoje, da Sevillo dvigne iz slabega položaja na tabeli španskega prvenstva.

Ob tem pa v klubu niso pričakovali, da jim go argentinski strateg napravil velike težave. Upali so, da bo Sampaoli sprejel ponujeno odškodnino, tako kot prvič, a se to ni zgodilo. Sampaoli je zavrnil to možnost in od kluba zahteva, da mu izplačajo celoten znesek, ki mu pripada po pogodbi. Ob tem je sporočil, da od tega ne bo odstopil.

Pri tem je zanimivo, da je Sampaoli že decembra klubu grozil z odhodom, če mu ne pripeljejo želenih okrepitev. Ko so ta prišla, napredka ni bilo, zato so se zdaj v klubu odločili za edino logično potezo.

Argentinec je prvič odpoved pri Sevilli dobil že junija 2017, a je takrat pristal na ponujeno odškodnino. Tokrat temu ni tako, ob tem je trener klubu zagrozil, da bo Sevillo tožil in preko FIFA iztržil celoten znesek, če klub ne bo pristal na njegove zahteve.