Sramotno obnašanje navijačev Rijeke na račun Sergeja Jakirovića, ki je nekaj dni pred derbijem ostal brez mame

Navijači Rijeke so na nož pričakali svojega nekdanjega trenerja Sergeja Jakirovića, ki je sredi sezone zapustil klop Rijeke in prestopil v Dinamo.

Uredništvo
6. maj 2024

Sergej Jakirović (Foto: Getty Images)

Dinamo iz Zagreba je včeraj na odločilni tekmi za naslov hrvaškega prvaka v gosteh premagal Rijeko in tako storil bržčas odločilen korak na poti do nove zvezdice, ki bo imela posebno mesto, saj so bili še pred pričetkom drugega dela sezone mnogi mnenja, da se prevlada Zagrebčanov končuje.

V središču pozornosti je bil trener Dinama Sergej Jakirović, kateremu je nekaj dni pred tekmo umrla mama, huda družinska tragedija pa je na Rujevici trčila ob nezaslišan primitivizem nekaterih domačih navijačev, ki so bili mnenja, da si Jakirović zaradi svojega prestopa iz klopi Rijeke na klop Dinama ne zasluži niti trohice osnovnega človeškega spoštovanja.

Hrvaški mediji poročajo, da je eden od navijačev domače ekipe nekdanjemu trenerju Maribora opsoval preminulo mamo.

"Nogometna folklora. Ne bom govoril, kaj mi je dejal ta gospod, ker nima smisla. To več po ve o njemu," je po tekmi povedal Jakirović, ki je tekmo proti Rijeke vodil na izrecno željo njegove mame.

"Družina se je odločila, da moram nadaljevati s svojim delom in da vodim tekmo. Takšna je bila tudi želja moje mame," je pred tekmo povedal Jakirović.