Sramotno skandiranje navijačev Atletica, ki so prekršili vse najnižje standarde tolerance

Navijači Atletica iz Madrida so pred pričetkom tekme proti Realu iz Madrida družno in glasno prepevali rasistično obarvane napeve, uperjene proti zvezdniku Reala Viniciusu.

Uredništvo
19. september 2022, 11:21

(Foto: /)

Navijači Atletica iz Madrida se niso odzvali na apele, naj športno navijajo in se izognejo rasističnim opazkam na račun zvezdnika Reala iz Madrida Viniciusa Juniorja, ki je bil v dneh pred tekmo zaradi svojega poplesavanja ob proslavi zadetkov v središču pozornosti javnosti.

Pomagale niso niti besede predsednika kluba Enriqueja Cereza, ki je Viniciusa povabil k plesu in izjavil, da se mu je pri plesu pripravljen celo pridružiti."Če želi Vinicius gol proslaviti s plesom, mu spoštljivo dovolite, da to naredi. Če bo zaplesal, ga bom prosil, če me lahko nauči sambe. Načrtujem, da bom odšel na karneval v Rio in bilo bi super, če bi se prej naučil sambe," se je skušal pošaliti Cerezo, a kot kaže v svojem apelu ni bil najbolj uspešen.

Na spletu so se pojavili posnetki navijačev Atletica,ki so pred pričetkom tekme glasno in družno prepevali napev 'Eres un mono, Vinicius' (Vinicius, ti si opica – prev.), poleg tega pa so nekateri še bolj skrajni navijači Atletica maširali z lutko opice v dresu Reala iz Madrida, pri čemer so imeli zelo jasno tarčo – Vinicusa Juniorja.