Srbi stavijo na to, da bodo v Munchnu preglasili Slovence: Naših je tam veliko, če bi sami izbirali, ne bi mogli izbrati bolje

Podpredsednik srbske nogometne zveze Branislav Nedimović je navdušen nad lokacijami igranja tekem Srbije na Euru 2024. Poleg navijačev iz domovine računa tudi na podporo navijačev, ki živijo v Nemčiji.

Uredništvo
3. december 2023

(Foto: Uradni Twitter profil kluba/zveze)

Vsaka od reprezentanc, ki bodo s Slovenijo igrale v skupini na evropskem prvenstvu, lahko med svoje navijače proda po 10.000 vstopnic. Pričakovati gre seveda, da bo interes veliko večji, tako da bo zanimivo videti, kdo si bo uspel zagotoviti preostale vstopnice za tekme. Prodane so bile že vstopnice v t.i. prvi fazi, preko žreba.

V Srbiji računajo na to, da bodo imeli na tekmah številčno podporo, kajti v Nemčiji živi veliko število Srbov. O tem je govoril tudi podpredsednik Srbske nogometne zveze (FFS) Branislav Nedimović.

"Če bi sami izbirali lokacije, ne bi izbrali bolje. Tu mislim na Munchen. Mogoče bi želel še stadion nekje med Stuttgartom in Frankfurtom. To je dobro, ni daleč, to je tisoč kilometrov od Srbije. Na tekmah bomo imeli močno podporo diaspore," je dejal Nedimović.

Srbija se bo v Munchnu, na Allianz Areni, v drugem krogu skupinskega dela evropskega prvenstva pomerila prav s Slovenijo.