Srbskemu prvaku onemogočeno igranje na Kosovu

Na pomolu se riše nov športno-politični spor med Srbijo in Kosovom. Srbski državni prvak bi moral igrati pokalno tekmo, a je nemudoma po prestopu državne meje naletel na preglavice.

Uredništvo
9. oktober 2019, 1:17

Foto: /

V Kosovski Mitrovici bi ob 14:00 morali videti nogometni praznik. V 1/16 finala pokalnega tekmovanja bi se tam morala srečati domača Trepča in beograjska Crvena zvezda, a tekme v prvotnem terminu ne bo.

"Prišli smo kot športniki, odigrati nogometno tekmo, a so nam to onemogočili. FIFA je naročila, da se srečanje igra v tem mestu, a so kosovske oblasti to ignorirale. Po prestopu meje je prišla kosovska policija in nam prepovedala prihod na kosovsko ozemlje. Žal mi je, da so Srbi v tem delu pokrajine in naši zvesti navijači prikrajšani za športni praznik, "
 je za uradno klubsko spletno stran dejal direktor rdeče-belih Zvezdan Terzić.

Tekma naj bi se igrala jutri, najverjetneje v Stari Pazovi, a čakamo še na uradno potrditev. Terzić se je ob tem zahvalil številnim navijačem, ki so prišli pozdravit ekipo, ki tudi v tej sezoni predstavlja Srbijo v Ligi prvakov. "Ponosen sem na navijače, pokazali so, da imamo navijače povsod, kjer živijo Srbi. To je diplomatska zmaga Srbije, Nogometne zveze Srbije in Crvene zvezde."

Trepča je klub, ki nastopa v Srbski ligi - zahod, svoje domače tekme pa igra prav v Žitkovcu, kjer bi morala danes gostiti srečanje z najuspešnejšim srbskim klubom.

"Pripravljali smo se za spektakel, a že od žreba smo dobivali namige, da tekme ne bo. Žal, to je večje od športa, večje od igre. Niti ni več pomembno kje, kdaj in če bomo igrali proti Crveni zvezdi," pa je dejal tehnični direktor Trepče Vladan Radovanović.

loading...