Srbski trener Boteva iz Plovdiva je previden: 'Maribor je favorit, Slovenci so po Euru v zanosu'

Trener Boteva iz Plovdiva Dušan Kerkez je dobro preučil slovenskega nasprotnika v kvalifikacijah za uvrstitev v ligo Europa.

Uredništvo
11. julij 2024

(Foto: uradna spletna stran kluba)

Botev iz Plovdiva ima trenerja iz Srbije. Dušan Kerkez slovenski nogomet, tudi Maribor in njegovega trenerja Anteja Šimundžo, zato kar dobro pozna. Kerkez se zaveda, da njegov Botev čaka težka naloga v dvoboju s slovenskim podprvakom. 

"Na Evropo se pripravljamo že dlje časa, pred nami sta dve težki tekmi. Maribor je redni udeleženec evropskih pokalov. Računamo na to, da bomo dobro odigrali. Anteja Šimundže osebno ne poznam, poznam pa njegovo delo in rezultate, ki jih je dosegel. Vedno rad igram proti dobrim nasprotnikom. Vemo, da ima Maribor iz evropskih tekmovanj več izkušenj od nas. Botev je v tem dvoboju avtsajder, a je pomembno, da damo vse od sebe," je pred tekmo povedal trener bolgarskega kluba. 

Kerkez je spremljal evropsko prvenstvo in bil očitno navdušen nad tem, kar je v Nemčiji prikazala Slovenija. 

"Čestitam Slovencem za fantastične predstave na evropskem prvenstvu. Pokazali so, da so kakovostni, to bo njihovim igralcem v veliko pomoč. To bo tudi dobra motivacija za Maribor. Pričakujemo, da nas bodo naši navijači podprli in nam pomagali- Obljubim jim, da bomo proti Mariboru od sebe dali vse."