Star problem je postal velik problem: UEFA se je nerodno zapletla z vzdevkom slovenske reprezentance

Evropska nogometna zveza (UEFA) je mnenja, da ima slovenska nogometna reprezentanca vzdevek "reprezentanca".

Uredništvo
11. junij 2024

(Foto: pigac.si)

Pred začetkom Eura 2024 je Evropska nogometna zveza (UEFA) na svoji uradni spletni strani predstavila vzdevke reprezentanc, ki bodo sodelovale na turnirju v Nemčiji.

Največje reprezentance imajo prepoznavne vzdevke, recimo Nemci, ki slišijo na ime "Elf", Španci, ki slišijo na ime "La Roja", Hrvati, ki so poznani kot "Vatreni", Italijani, ki so dobro znani "Azzurri", Francozi, ki so "Les Bleus" in še bi lahko naštevali. 

Slovenska reprezentanca, ki bo igrala v skupini C, pa vzdevka, ki bi se prijel med navijači, sploh nima! UEFA ji je tako prisodila kar vzdevek - "reprezentanca"!

"Najbolj pogosto ime, ki ga uporabljajo v Sloveniji, je reprezentanca. Zanimivo, maskota Trigi je dobila ime po najvišji gori v Sloveniji, ki je pomemben nacionalni simbol. Podobo Triglava imajo Slovenci v državnem grbu in tudi na dresu," so v obrazložitvi zapisali pri UEFA. 

V slovenski skupini igrajo še Anglija, Danska in Srbija, ki nosijo naslednje vzdevke: "trije levi", "rdeče-beli" in "danski dinamit" ter "orli".