Stara naveza še deluje: Borussia Dortmund je na pogon Reusa in Sancha poletela v četrtfinale

Nizozemski prvoligaš je na domači fronti še neporažen, v ligi prvakov pa ni bil kos Borussii Dortmund, ki je slavila na obeh obračunih in se uvrstila v četrtfinale.

Uredništvo
13. marec 2024

Borussia Dortmund
2 : 0
81365 gledalcev
Sod.: Daniele Orsato (ITA)

PSV Eindhoven
1 : 0
 
 
 
 
 
2 : 0
 
Borussia Dortmund: PSV Eindhoven:

Marco Reus in Jadon Sancho (Foto: Getty Images)

Borussia Dortmund si je na prvi tekmi v Eindhovnu izborila remi ob 1:1 in nocoj na povratni je bila v vlogi favorita. Nemci so se v tej vlogi dobro znašli, PSV je v skupnem seštevku padel s 3:1. Jadon Sancho je že v tretji minuti poskrbel za vodstvo Borussie in Nizozemce je v drugem polčasu nocoj čakala težka naloga. Niso ji bili kos, v zaključku so klonili še drugič.

Tekla je že peta minuta sodnikovega dodatka, ko se je med strelce vpisal še rezervist Marco Reus za 2:0, veteran je zamenjal prav Sancha.

Borussia Dortmund na domači sceni sicer ne preživlja najboljše sezone, uvrstitev med osem najboljših ekip na stari celi pa je vsekakor lep dosežek za zasedbo trenerja Edina Terzića in morda tudi nekakšen obliž na rane zvestih navijačev rumeno-črnih.

Za PSV je zgodba obratna. V ligi Eredivisie letos povsem dominira in že dlje časa je jasno, da bo osvojil nov naslov državnega prvaka.