Stara šola: Javier Mascherano je v mladinski reprezentanci Argentine uvedel nova pravila

Nekdanji odlični nogometaš Liverpoola in Barcelone je letošnjega januarja prevzel mladinsko reprezentanco svoje domovine.

Uredništvo
20. maj 2022, 8:43

Javier Mascherano je na klopi argentinske U-20 reprezentance doslej vknjižil 2 zmagi in 1 remi. (Foto: Getty Images)

Javier Mascherano se je svoje prve samostojne trenerske zaposlitve lotil skrajno resno. Nekdanji zvezdnik Liverpoola, Barcelone in argentinske reprezentance menda velja za precej nadarjenega trenerja, nekateri njegovi prijemi pa so precej zanimivi in predvsem nevsakdanji. Sploh za današnje generacije mladih nogometašev.

Po novem bodo mladi vzhajajoči zvezdniki argentinskega nogometa sami skrbeli za številne obveznosti, kjer so doslej prejemali pomoč.  
 
Domačo nalogo morajo po novem vselej imeti narejeno pravočasno, sami si bodo čistili svoje nogometne čevlje, tudi hrane jim ne bo več nihče stregel. Po večerji bodo morali umazano posodo sami pospraviti za seboj, enako velja za slačilnico. Mascherano je svojim varovancem organiziral tudi dodatne učne urice angleškega jezika.  
 
Poleg naštetega bodo člani argentinske U-20 reprezentance v bodoče obiskovali tudi predavanja in delavnice na temo komunikacije in uporabe družabnih omrežji. Prav tako bodo morali paziti na svojo javno podobo in vselej spoštljivo pozdravljati nogometaše nasprotnih ekip. Na letališčih bodo, med čakanjem na lete, obvezno brali knjige. 
 
Ni kaj, Javier Mascherano se ne šali. Argentinska nogometna javnost je njegove poteze, v veliki večini, pozdravila z odobravanjem.