Steven Gerrard kaže enormen trenerski potencial, se končuje devetletna prevlada Celtica?

Kultni škotski Old Firm je povsem zasluženo pripadel Rangersu, ki je v letošnji sezoni dokazal, da je pripravljen končati kar devet let trajajočo prevlado svojega velikega tekmeca Celtica.

Uredništvo
17. oktober 2020, 7:52

Rangers je že drugič zapovrstjo osvojil Celtic Park. (Foto: uradna spletna stran kluba)

Na Škotskem je bilo danes vse v znamenju največje nogometne tekme v tej državi, kultnega Old Firma, ki predvsem zaradi vse boljšega Rangersa počasi dobiva veljavo tudi izven škotskih meja.

Varovanci Stevena Gerrarda so izkoristili številne odsotnosti v vrstah Celtica in z dominantno predstavo slavili z 2:1, s čimer so že na drugi zaporedni tekmi svojega največjega rivala premagali na njegovem stadionu. Junak Rangersa je bil angleški branilec Connor Goldson, ki je dosegel oba zadetka za Rangers.

Rangers je z zmago na vrhu lestvici Celticu pobegnil na štiri točke razlike, a pri tem velja poudariti, da je Celtic odigral eno tekmo manj. Rangers je z zmago na velikem derbiju namignil na to, da se na Škotskem morebiti pripravlja velik zasuk, saj je v zadnjih devetih letih vselej naslov prvaka osvojil Celtic, ki je bil v tem času na Škotskem tako rekoč brez pravega tekmeca.

Preporod Rangersa, ki je zaradi bankrota pred leti zdrsnil v četrto škotsko ligo, v fokus postavlja legendarnega vezista Liverpoola Stevena Gerrarda, ki bo ob takšnem nadaljevanju dogodkov bržčas slej kot prej zasedel položaj na klopi katerega od članov elitne Premier League.