Številke to potrjujejo: Carlo Ancelotti je prava nočna mora Pepa Guardiole, Italijan je našel način, kako zlomiti Katalonca

Carlo Ancelotti je že tretjič izločil Pepa Guardiolo, v prvi dveh primerih pa je nato tudi osvojil ligo prvakov.

Uredništvo
18. april 2024

(Foto: Getty Images)

Carlo Ancelotti je znova uspel. Real Madrid je spravil mimo najboljše ekipe v Evropi, ki je bila sicer na dobri poti, da ubrani evropski naslov. Manchester City je storil vse, kar je lahko. Resnično so Angleži oblegali gol Reala, prihajali v nevarne situacije, toda Madridčani so preživeli vse. Ancelotti je ekipo izjemno dobro pripravil na to, kar je doživljala na igrišču, zapovedal je igro, ki bi jo marsikdo poimenoval s "parkiranim avtobusom pred golom".

"Takšna igra je bila edini možen način, da smo se prebili v naslednji krog tekmovanja," je po tekmi priznal Ancelotti in pohvalil svoje igralce za "dobro obrambo". 

S Pepom Guardiolo se je Ancelotti pozdravil, napetosti med trenerjema ni: "Guardiola mi je čestital in nam zaželel srečo. Bil je džentelmen, kakršen je vedno."

Carlo Ancelotti je specialist za Pepa Guardiolo
Carlo Ancelotti je trener, ki je najbolje "prebral" Pepa Guardiolo. Že trikrat je Italijan Katalonca izločil iz lige prvakov! Prvič je to storil leta 2014 v polfinalu lige prvakov, ko je Guardiola takrat vodil Bayern. Drugič je to storil leta 2022 v polfinalu, tretjič pa sinoči v četrtfinalu. Kadar je Ancelotti izločil Guardiolo, je nato osvojil ligo prvakov.