Štiri leta po Mariboru: Krunoslav Jurčić gre po sledeh Zlatka Dalića

Nekdanji trener Maribora Krunoslav Jurčić je po slovesu od klopi Maribora zamenjal veliko služb, našel pa se je v državi, v kateri sta se trenersko uveljavila njegova rojaka Zlatko Dalić in Zoran Mamić.

Uredništvo
10. november 2020, 9:32

Foto: SPS

Hrvaški strateg Krunoslav Jurčić je avgusta leta 2015 nasledil Anteja Šimundžo na klopi Maribora in se na klopi serijskih slovenskih prvakov zadržal približno sedem mesecev, preden ga je tedanji športni direktor Zlatko Zahović hitro odpustil. Hitra odslovitev nekdanjega trenerja zagrebškega Dinama je bila tedaj deležna kar nekaj kritik, Jurčić pa je kasneje po odhodu iz Maribora priznal, da je bil v Mariboru glavni problem vprašanje avtoritete, ki je bila po njegovem mnenju v popolni domeni športnega direktorja.

Jurčić v Sloveniji ni imel časa in zaupanja, da bi pustil svoj trenerski podpis, grenka izkušnja z Zahovićem pa je 50-letnika le okrepila, saj je spisal uspešno trenersko zgodbo v državi, ki je bila zelo pomembna za kariero aktualnega hrvaškega selektorja Zlatka Dalića – Združenih arabskih emiratih.

Jurčić je po slovesu od Maribora kratek čas vodil turški Adanaspor, nato pa se je preselil na Bližnji vzhod, kjer bil sprva selektor B reprezentance Savdske Arabije. Kasneje je postal trener Al-Nassra iz iste države, v zadnjih letih pa deluje v ZAE, kjer trenutno sedi na klopi Al-Nasra.

Svoje delo trenutno opravlja zelo dobro, saj Al Nasr trenutno na lestvici zaseda odlično drugo mesto, čeprav ne sodi med klube, ki bi razpolagali z najbolj prestižnimi in dragimi tujimi zvezdniki, kot je to primer pri nekaterih njihovih tekmecih.

V ZAE se je poleg Dalića proslavil tudi aktualni trener zagrebškega Dinama Zoran Mamić, ki je z Al Ainom osvojil naslov azijskega prvaka, največji podvig pa mu je uspel na svetovnem klubskem prvenstvu, na katerem je senzacionalno izločil argentinski River Plate in zaigral v velikem finalu proti Realu iz Madrida.