Stojanović je v težavah, konkurent ga je izrinil in včeraj v Evropi zelo dobro odigral

Petar Stojanović trenutno ni prva izbira za desni bočni položaj pri Dinamu. Zoran Mamič bolj zaupa iranskemu nogometašu Sadeghu Moharramiju.

Uredništvo
4. december 2020, 10:34

Foto: pigac.si

Dinamo Zagreb je včeraj dobil izjemno pomembno evropsko tekmo. Dobil je gostovanje pri Feyenoordu (2:0), zadela sta Bruno Petković in Lovro Majer. Kar je nam posebej padlo v oči, je bila odsotnost Petra Stojanovića iz enajsterice hrvaškega prvaka. Slovenski reprezentant in prva izbira selektorja Matjaža Keka na desnem boku (alternativa je Nejc Skubic) je obsedel na klopi za rezervne nogometaše. Ne prvič.

Zelo dobro tekmo je na njegovem igralnem položaju odigral iranski nogometaš Sadegh Moharrami. 24-letnik je to sezono odigral sedem tekem v 1. HNL (samo dve manj kot lani v celi sezoni) ter tri v ligi Europa. V zadnjem obdobju je prva izbira trenerja Dinama Zorana Mamića na tem igralnem položaju. 

Za Petra Stojanovića je letošnja že šesta sezona pri Dinamu (pogodba do 2024). Izzivov in bojev za svoje igralno mesto je zato dal skozi že precej. V najnovejšem pa se bo boril tako v 1. HNL kot tudi še naprej v ligi Europa, kajti Dinamo si je zagotovil preboj v šestnajstino finala, ki bo na sporedu spomladi prihodnje leto.