Stomilijonska okrepitev sedi na klopi: Grealish bo moral pokazati precej več, pravi Pep Guardiola

Angleški reprezentant Jack Grealish je drugi najdražji nogometaš v zgodovini Premier League, toda ne uspe se prebiti v udarno enajsterico pri Manchester Cityju.

Uredništvo
27. februar 2024

Grealish je za Manchester City doslej zbral 115 nastopov in dosegel 14 golov ter 17 asistenc. (Foto: Getty Images)

Jack Grealish na osebni ravni ne preživlja najboljše sezone pri Manchester Cityju. V Premier League je od prve minute začel samo sedem obračunov, zadnjič pa se je v udarni enajsterici v angleškem prvenstvu znašel decembra lansko leto. Največkrat mu pripada vloga rezervista in trener Pep Guardiola pravi, da bo moral zelo popraviti formo za mesto v enajsterici.

“Igralec je isti, trener je isti in tudi slog igre je isti. V tem pogledu se ni nič spremenilo. Razlika je v tem, da je v prejšnji sezoni kazal boljše predstave. Že od prvega dne govorim, da je poseben igralec, ki dela razliko in je za nas lahko zelo pomemben. Odvisno bo od njega. Upam pa, da bo v teh zadnjih mesecih sezone prikazal dobre predstave,” je bil jasen Guardiola.

Leta 2021 je Manchester City za Grealisha odštel kar 117 milijonov evrov odškodnine, drugi najdražji prestop v zgodovini Premier League.

Na lestvici angleškega prvenstva se City nahaja na 2. mestu in za vodilnim Liverpoolom zaostaja samo za eno točko. Do konca sezone je še 12 krogov. Grealish je v vseh tekmovanjih zbral 26 nastopov, prispeval je tri gole in dve asistenci (1549 minut).