Stoodstotni: Španija je s skupinskim delom Eura 2024 opravila za oceno pet

Španci so zmagali tudi na tretji preizkušnji skupinskega dela Eura 2024. Nocoj jim je uspelo spočiti tudi mnoge nosilce v ekipi.

Uredništvo
24. junij 2024

Albanija
0 : 1
46586 gledalcev
Sod.: Glenn Nyberg (ŠVE)

Španija
 
0 : 1
 
 
 
 
 
 
Albanija: Thomas Strakosha, Arlind Ajeti, Berat Djimsiti, Iván Balliu, Ylber Ramadani, Mario Mitaj, Nedim Bajrami (od 70. Arbër Hoxha), Kristjan Asllani, Qazim Laci (od 89. Medon Berisha), Rey Manaj (od 59. Armando Broja), Jasir Asani (od 81. Ernest Muci).Španija: David Raya, Aymeric Laporte (od 46. Robin Le Normand), Alejandro Grimaldo, Daniel Vivian, Martín Zubimendi, Mikel Merino, Ferran Torres (od 71. Lamine Yamal), Jesus Navas, Joselu (od 71. Alvaro Morata), Mikel Oyarzabal (od 62. Fermin Lopez), Dani Olmo (od 84. Alex Baena).

Ferran Torres (Foto: Getty Images)

Španija si je že pred nocojšnjo tekmo proti Albaniji zagotovila napredovanje v izločilne boje Eura 2024, zato je v srečanje krenila v precej premešani zasedbi. Na papirju je bilo to za Albance pozitivno, toda že v 13. minuti je La Roja povedla! Šlo je za kakovostno ekipno akcijo, ki jo je v kazenskem prostoru rutinirano zaključil Ferran Torres (Barcelona).

Asistenco je vknjižil spretni ofenzivni vezist Dani Olmo, (RB Leipzig) Španci so ob odmoru vodili z 1:0. To je bil tudi končni rezultat tekme.

Španci ostajajo stoodstotni na letošnjem Euru, v skupinskem delu so bili boljši od Hrvaške, Italije in Albanije ter osvojili prvo mesto v skupini B. Selektor de la Fuente pravi, da razpolaga z najmočnejšo ekipo na turnirju in zaenkrat mu je težko oporekati.