Stvari so šle (pre)daleč: Nihče od prevoznikov ne želi navijačev Dinama, zato bodo morali do Poljuda z lastnimi prevozi

Tudi na Hrvaškem bodo ob koncu tedna odigrali nove tekme v najmočnejšem klubskem tekmovanju. V anslednjem obdobju bodo največ pozornosti deležni derbiji največjih klubov v državi, naslednji derbi Hajduka in Dinama pa prinaša dodatni varnostni rizik.

Uredništvo
29. marec 2024

Bad Blue Boys bodo podpirali Dinamo v derbiju pri Haduku. (Foto: uradna spletna stran kluba)

V prihodnjih dneh bosta največja hrvaška nogometna kluba Hajduk iz Splita in zagrebški Dinamo odigrala dva medsebojna derbija. Prvega, ki bo prvenstvene narave, že v soboto, ko si bosta stara rivala nasproti stala na splitskem stadionu Poljud, nekaj dni kasneje pa se bosta udarila še v pokalnem tekmovanju.

Sobotni derbi bo s seboj prinesel še dodatne varnostne tegobe in nevarnosti. V smislu organizacije tekme je prišlo do sprememb, sploh ko govorimo o prihodu zagrebških navijačev in organizirane skupine Bad Blue Boys.

Doslej je veljalo pravilo, da je dalmatinska policija gostujoče navijače zbrala v Dugopolju na izhodu z avtoceste ter jih z organiziranimi avtobusi prepeljala do stadiona Poljud. Novost bo, da bo policija zdaj spet na istem mestu opravila pregled navijačev, a bodo slednji nato z avtomobili krenili proti stadionu.

Razlog za to? Nihče od splitskih avtobusnih prevoznikov namreč ne želi poskrbeti za transfer zagrebških navijačev, saj so v teh primerih avtobusi praviloma močno poškodovani ali razbiti. Dejstvo, da bodo zdaj navijači Dinama sami poskrbeli za prevoz do stadiona, s seboj nosi dodatno varnostno grožnjo.

Organizatorji tekme sporočajo, da bodo morali biti gostujoči navijači na Dugopolju do 16:00, sicer si tekme ne bodo mogli ogledati. V tem času bo namreč zaprtih nekaj cest, ki vodijo do stadiona, razlog pa je varnostne narave.

Veliki derbi se bo začel ob 19:30 in je ena najbolj pomembnih tekem v sezoni. Na tabeli sicer vodi Rijeka, ki ima 59 točk, v tem kolu pa gostuje pri skromnem Rudešu.

 

Standings provided by Sofascore