Suarez: Katar ali ZDA me ne zanimata, želim še dolgo igrati za Atletico

Urugvajski zvezdnik Luis Suarez želi nogomet še naprej igrati na najvišji ravni, zato ga zamisel o selitvi izven Evrope niti malo ne gane. V Diegu Simeoneju je naletel na mentorja, ki ga neizmerno spoštuje.

Uredništvo
18. februar 2021, 4:29

Luis Suarez je pri Atleticu znova zaživel v polnem sijaju. (Foto: Uradni Twitter profil kluba/zveze)

Španski mediji so pred dnevi poročali, da ima Luis Suarez v pogodbi z Atleticom klavzulo, ki mu dovoljuje, da že po koncu letošnje sezone brezplačno zapusti klub, pa čeprav je njegova pogodba sicer veljavna dve leti. Suarez je s tem bržčas v pogodbo vstavil varovalko za primer, če se selitev v Madrid ne bi posrečila, vendar pa je bila bojazen povsem odveč, saj Urugvajec kaže izvrstno formo in je trenutno s 16 zadetki tudi prvi strelec španskega prvenstva.

Suarez je v intervjuju za ESPN zelo hitro pomiril ugibanja o tem, kaj bo storil po koncu letošnje sezone.

"Uživam v tem, da sem del elite. Igranje v ZDA ali Katarju me ne zanima, saj si kot član Atletica del elite. Nekateri ljudje niso verjeli v to, da lahko igram na tej ravni, vendar pa sam zase vem, da me še vedno spremlja takšen zagon kot vselej. Upam, da bom to leto, naslednje leto in kdo ve, koliko let še, tekmoval na najvišji ravni. Vztrajal bom, dokler bom lahko. Nihče pa se me ne bo znebil. Sam bom odločal, kdaj se bom umaknil," je povedal Suarez.

Suarez je v Atleticu naletel na trenerja, s katerim je zelo hitro našel skupno valovno dolžino.

"Nisem si predstavljal, da bo šlo tako dobro, a zato je užitek še toliko večji. Hvaležen sem strokovnemu štabu in soigralcem, ker verjamejo vame. Zaupajo mi in jaz jim zaupanje skušam vrniti z zadetki," je povedal Suarez.

"Simeone je trener, ki igralcu daje veliko samozavesti. Od tebe zna izvleči še več, kot misliš, da lahko daš. V pripravi na tekmi te veliko popravlja. Tudi pri mojih letih še vedno dobivam veliko napotkov, ki jih rad sprejemam, saj je nekdo trener z razlogom. Pri mojih letih bi  mislil, da veš vse o vsem, vendar pa so vselej taktični detajli, ki se jih moraš naučiti."