Suarez je prekosil celo Ronalda, takšnega začetka v novem klubu ni imel še nihče

Luis Suarez je na dobri poti k temu, da postane najboljša okrepitev sezone 2020/21. Urugvajec je na prvih 17 tekmah v španskem prvenstvu za Atletico zabil že 16 golov.

Uredništvo
9. februar 2021, 9:38

Luis Suarez je v fantastični strelski formi. (Foto: uradna spletna stran kluba)

Urugvajski golgeter Luis Suarez je v majici Atletica iz Madrida upravičil svoj sloves. Zvezdnik, ki je poleti v Atletico prestopil iz Barcelone, trenutno zaseda prvo mesto na lestvici strelcev španskega prvenstva, za njim pa je še en izjemen načrt, ki se je na žalost njegove ekipe končal z 'napako' – Suarez je proti Celti dosegel dva zadetka, a so tik pred koncem gostje iz Viga dosegli zadetek in tako iz Madrida odnesli točko.

Suarez je na prvih 17 prvenstvenih nastopih v La Ligi dosegel že 16 zadetkov, s čimer je izboljšal dosežek Cristiana Ronalda, ki je bil dosedanji rekorder po številu doseženih zadetkov v majici novega kluba. Ronaldo je v sezoni 2009/10 na prvih 15 tekmah dosegel 15 zadetkov, Suarez pa je postal igralec, ki je najhitreje  v španskem prvenstvu v majici novega kluba zabil 16 golov.Suarez, ki je nedavno dopolnil 34 let, naskakuje svojo drugo lovoriko pichichi, ki pripada najboljšemu strelcu prvenstva. Prvič jo je osvojil v sezoni 2015/16, ko je na 35 nastopih v majici Barcelone zabil kar 40 golov in v isti sezoni osvojil tudi Zlati čevelj za najboljšega strelca v Evropi.