Suarez zdaj vse karte stavi na selitev v Atletico

Urugvajski zvezdnik Luis Suarez ima pri reševanju svojega statusa v Barceloni v rokavu še enega aduta, vendar pa je tudi ta odvisen od številnih kompleksnih vprašanj.

Uredništvo
21. september 2020, 12:39

Foto: /

Športni direktor Juventusa Fabio Paratici je včeraj sporočil, da Luisa Suareza ne bo v Juventus, s čimer se je nabor možnosti za 33-letnega urugvajskega golgeterja močno skrčil. Še vedno je nejasno, kako se bo razpletel njegov položaj v Barceloni, kjer ima s klubom še veljavno enoletno pogodbo, španski mediji pa v isti sapi trdijo, da Suarez že ve, kje bo v igral, ko ali če bo prekinil sodelovanje z Barcelono.

Suarez naj bi se namreč že dogovoril z Barceloninim rivalom Atleticom, vendar pa mora tudi Atletico pred sklenitvijo dogovora preskočiti visoko oviro, saj naj bi bil prihod Suareza v največji meri odvisen od tega, ali bo madridski klub zapustil Diego Costa.

Atletico si dveh tako dragih igralcev, ki sta obenem že v precej poznih nogometnih letih, ne more privoščiti, zato je prestop Suareza v Barcelono možen ob dveh pomembnih predpogojih – da zvezdnik najprej reši svoj status v Barceloni in da Diego Costa najde nov klub.

Atletico istočasno v svoje vrste vabi še enega urugvajskega nogometaša, in sicer naj bi se na radarju rdeče-belih znašel vezist Lucas Torreira, na katerega v Arsenalu ne računajo več. Govora naj bi bilo o posoji z možnostjo odkupa pogodbe.