Šuler: Ne predstavljam si Maribora brez Roka Kronavetra

Novi športni direktor Maribora Marko Šuler je spregovoril o prihodnjih načrtih kluba glede igralcev z iztekajočimi pogodbami, dotaknil pa se je tud mentorstva Zlatka Zahovića in izbora novega trenerja.

Uredništvo
25. februar 2021, 8:00

Marko Šuler je namignil na to, da bo Rok Kronaveter ostal v Mariboru. (Foto: pigac.si)

Novi športni direktor Maribora Marko Šuler je pljunil v roke in po zmagi v Sežani nekoliko podrobneje spregovoril o bodočih smernicah delovanja kluba. Nekdanji branilec Maribora ni želel pretirano govoriti o tem, kako je v zelo kratkem času s položaja pomočnika športnega direktorja napredoval do glavnega kadrovskega odločevalca v klubu.

"Pot Maribora je znana. Zakaj se je vmes zašlo s poti, ne bi izpostavljal. Nimam vpliva na zadeve za nazaj, zato o teh ne bi govoril ali jih pogreval. Klub se je odzval, nedvomno iz razlogov, ki so obstajali za takšno odločitev. Izvedel sem v torek zvečer, ničesar ni bilo pripravljeno vnaprej, tako da smo se takoj lotili del,"
je povedal Šuler.

Šuler je poudaril, da se je v Mariboru lahko marsikaj naučil od dolgoletnega športnega direktorja kluba Zlatka Zahovića, nato pa se je dotaknil relevantnih vprašanj, kot je denimo izbor novega trenerja.

"Prekratek čas je bil, da bi posegali po novi rešitvi, storiti nekaj na hitro ne bi imelo učinka. Po derbiju bo znano, kdo bo novi trener. Nekateri so zasedeni, nekaj je primernih kandidatov. Je pa opcija pri odločitvi samo ena: nekdo, ki pozna DNK Maribora. Pri tem ne smemo pozabiti, da je med kandidati tudi Saša Gajser. Po prikazanem v Sežani nedvomno s popolno legitimnostjo," je povedal Šuler.

V Mariboru se bodo po izteku sezone pogodbe iztekle mnogim nogometašem, Šuler pa je izpostavil dva, za katera gre sklepati, da ju bo klub želel zadržati.

"Brez Roka Kronavetra si Maribora ne morem predstavljati, tudi Denis Klinar je eden tistih, ki nam daje to, kar potrebujemo. Z vsemi igralci se moramo pogovoriti. Po mojih dosedanjih pogovorih se fantje zavedajo nove realnosti v finančnih okvirjih. Po tako odigrani tekmi in takšnem odnosu, kot so ga imeli v Sežani, bi želel podaljšati pogodbe vsem igralcem," je še dodal Šuler.
 
adplus-dvertising