Šuler: Potegniti poteze, ki niso lahke, so pa nujne!

Štajerski ponos v aktualnem obdobju nikakor ne blesti. Na slovenskih prvoligaških terenih je že dolgo brez zmage, kar je glavni razlog, da je boj za naslov državnega prvaka zelo ogrožen. Glavni operativec v klubu že snuje načrte za prihodnost.

Uredništvo
23. april 2021, 9:33

Foto: uradna spletna stran kluba

"Boj za prvaka ne more biti breme!"

Veselje ob ponovnem zagonu nogometa po dolgih petih tednih premora in vmesnem zaprtju je v Mariboru pokvarilo spoznanje o točkovnem izkupičku. Po prvih dveh odigranih tekmah zadnje četrtine prvenstva so Vijoličasti osvojili le eno točko. Po remiju proti Aluminiju je sledil poraz proti Domžalam.

"Večje presenečenje v negativni obliki smo doživeli proti Domžalam, tako za strokovni štab, vse v klubu in navijače. Videli smo obraz Maribora, ki ga na treningih nisem opazil. Zakaj je bila podoba takšna, je zadeva za bolj temeljito analizo. Nam pa dajejo odgovori s tekme določene smernice, kako naprej, saj je pomenila preveliko odstopanje od načrtov. Predvsem pa od podobe, ki jo želimo spremljati. Res smo si priigrali številne priložnosti, toda nedopustno in nerazumljivo je, kako smo prejemali zadetke," je za klubsko spletno stran dejal športni direktor Marko Šuler.

"Boj za prvaka pa ne more biti breme. Nuja zmage, ko igraš za Maribor, je kot pojesti zajtrk. Nekaj, kar moraš, nekaj samoumevnega. Moramo pa se zavedati, da je zdajšnji Maribor drugačen od prejšnjih oz. tistega, ki ga poznamo. Z drugačnimi značajskimi lastnostmi fantov. Vsi nismo bili v tej situaciji, tudi za nas je nova realnost vsakdanjika nekaj novega. Maribor se mora tudi v poslovnem delu prilagajati zdajšnjemu obdobju in iskati nove rešitve," je še dodal nekdanji reprezentant Slovenije.

"Za zadnje dogodke morajo odgovornost prevzeti igralci!"

Na tabeli 1. SNL je Maribor sedem točk za vodilno ljubljansko Olimpijo, a le štiri pred tretjo Muro. Četrte Domžale imajo šest točk manj od Vijoličastih.

"V nogometu se hitro lahko vse spremeni, kot si lahko v enem tednu spodaj, si v naslednjem lahko spet zgoraj. To miselnost bi rad prenesel na ekipo. Da gremo oddelati na najboljši način do konca, saj je to naša dolžnost. Vsi imamo obvezo do kluba, plačani smo za to, da pokažemo, kar zmoremo. Kvaliteta je prisotna, o tem ni dvoma. Vsi smo podpora moštvu, o dogajanju na igrišču, o neposrednih potezah pa odločajo igralci. Fantom sem povedal, da smo del krivde za vmesne dogodke prevzeli tudi mi. Za zadnje dogodke pa morajo breme oz. posledice prevzeti tudi sami," meni Marko Šuler.

"Potegniti poteze, ki niso lahke, so pa nujne!"

Kljub ne najbolj optimistični sedanjosti pa v pisarnah Ljudskega vrta že snujejo načrte za prihodnost. Zdi se, da se po koncu sezone obetajo globoki rezi v igralskem kadru.

"Ne samo zaradi trenutnih rezultatov, ampak že nekaj časa je prisotna zamisel o prevetritvi igralskega kadra. Morda se bližamo trenutku, ko je treba storiti nekaj, kar se nakazuje že dolgo časa. Kajti igranje za Maribor in boj za trofeje nikomur ne sme biti breme. To je stvar, s katero živiš. Ne bojim se prevzeti odgovornosti ali sprejeti posledic, ki bi jih prinesla prevetritev in začetek nekoliko drugačne zgodbe. Zdaj smo v situaciji, ko to ni mogoče. Te zadeve bi se morale dogajati pozimi. Vedno se je nov mozaik sestavljal pozimi. Tokrat bo to treba storiti poleti. Zadeve se že dogajajo, na nekatere še moramo čakati, saj je precej zneznank. Veseli pa, da so prve poteze že dorečene in urejene. Osnovno vodilo je znano, vsi tukaj delamo za NK Maribor, ki je in vedno bo nad nami. To je treba imeti v mislih, zato je včasih treba potegniti tudi poteze, ki niso lahke. So pa nujne," je obširen pogovor sklenil Marko Šuler.
 
adplus-dvertising