Šuler: Saša Gajser je naš trener, ko (če) se to spremeni, bomo sporočili

Športni direktor Maribora Marko Šuler je v intervjuju za klubsko spletno stran priznal, da odločitev o novem trenerju še ni sprejeta, Saša Gajser pa še naprej ostaja zelo resen kandidat.

Uredništvo
2. marec 2021, 8:50

Foto: pigac.si

Dnevi minevajo, v Mariboru pa še niso sprejeli konkretnejše odločitve o tem, kdo bo na trenerski klopi nasledil Maura Camoranesija. Saša Gajser si je s štirimi točkami na dveh tekmah zagotovo okrepil položaj, novi športni direktor kluba Marko Šuler pa je v intervjuju za klubsko spletno stran priznal, da je Gajser še naprej resen kandidat.

"Iščemo dolgoročno rešitev, ostalih možnosti ni in niti ne moremo več posegati po eksperimentih. Saša Gajser zagotovo ostaja na klopi v soboto v Novi Gorici, morda tudi v prihodnje."

Zadeve se odvijajo v pravo smer. Rad igram z odprtimi kartami, korektno in zaenkrat je Saša naš trener. Ko se to spremeni, bomo sporočili,"
je povedal Šuler.

Šuler se je dotaknil tudi bodoče kadrovske politike in napovedal večjo integracijo doma vzgojenih igralcev.

"Ne bom rekel, da Maribor mora biti vsako leto prvak, je pa nedvomno želja, da bi to postal. Takšne cilje smo si zastavljali doslej in si jih bomo tudi v prihodnje. Evropa je naslednji cilj, ki nas čaka."

“Seveda pa korona vpliv in novi časi sami po sebi kličejo po novih poteh oz. po vlaganju v lastni kader. Treba bo priključevati preudarno mlajše igralce, s tem pa ne morejo in ne smejo pasti cilji ter pričakovanja Maribora," je povedal Šuler, ki obenem meni, da ima Maribor jedro, iz katerega lahko gradi novo ekipo.

"Ogromno igralcev je na trgu, finance so drugačne, vložki so se pomešali. Vseeno pa menim, da trenutno imamo ekipo, na kateri lahko gradimo. Treba je postaviti temelje in se odločiti, s katerimi igralci gremo naprej. To bo naloga v naslednjih dneh. Omenjeni DNK Maribora je zahtevna naloga."

"Ena zadeva je, ki jo vidiš na igrišču, drugo je izbira kadra po značajskih lastnostih. Pritisk in celovito ozračje okrog kluba opravijo svoje, teža dresa tukaj je popolnoma drugačna kot marsikje drugje."
 
adplus-dvertising