Šuler: Tudi Rim ni bil zgrajen v enem dnevu

Športni direktor Maribora Marko Šuler se je odzval na aktualne dogodke v Mariboru, kjer je po porazu v Kidričevem ozračje zelo napeto.

Uredništvo
14. september 2021, 4:10

Marko Šuler verjame v delo Simona Rožmana. (Foto: nkmaribor.com)

Športni direktor Maribora Marko Šuler se je z intervjujem na klubski spletni strani odzval na aktualno dogajanje, ki je v največji meri vezano na sramoten nedeljski poraz v Kidričevem z 0:3. Šuler se je dotaknil statusa trenerja Simona Rožmana in priznal, da situacija ni rožnata, vseeno pa je izrazil vero v to, da se Maribor lahko izkoplje iz krize pod vodstvom aktualnega trenerja.

"Situacija zagotovo ni prijetna, a ni nerešljiva. V takšnih trenutkih rad pogledam nazaj in zgodovina govori, da je bil Maribor najmočnejši, ko je bilo najtežje. Ker se znamo odzvati in mobilizirati. Zato je Maribor ne samo kot klub, ampak tudi kot mesto nekaj posebnega."

"Verjamem, da lahko Simon Rožman izpelje zadevo, kot si vsi skupaj želimo. Dela se dobro, trud se mora obrestovati na ustrezen način. Vedeli smo, da bodo vzponi in padci, ko smo se lotili tega projekta. Šli smo v zgodbo, ki ni lahka in bi jo malokdo upal izpeljati," je povedal Šuler.

Šuler se je nato dotaknil igralcev in spregovoril o mentaliteti, ki mora po njegovem mnenju vladati v Mariboru.

"Treba je verjeti v projekt. Sam verjamem v ekipo, bodo pa morali verjeti tudi fantje. V takšnih trenutkih moramo nazaj k osnovam, da ti nogomet začne vračati. Boljše ekipe od naše ne vidim v ligi. Takšnih trenutkov, kot jih zdaj prestajamo, je bilo v klubski zgodovini že ogromno. Prišel sem v Maribor zaradi te prepoznavne miselnosti že kot igralec.

Ko je redkokdo verjel, da lahko igramo Ligo prvakov. Pa smo jo! Nato smo doživeli težek udarec proti Astani in so le redki verjeli, da lahko ponovimo uspeh. Pa smo se čez dve leti znova uvrstili v Ligo prvakov! Sprejemamo kritiko, je upravičena. Od navijačev, javnosti, vseh, ki jim je mar za NK Maribor in si ne pihamo na dušo po nepotrebnem. Verjamem, da bomo na koncu sezone, kjer želimo biti. Treba je verjeti v zadeve, ki jih počnemo. Ko verjameš, je igrišče edino merilo.

V klubu smo si enotni, pričakovanja so visoka. Zavedam se, da je pot do uresničitve cilja vse prej kot preprosta. Bom pa verjel do konca. V primeru Maribora je zgodovina zelo poučna. Rim ni bil zgrajen v enem dnevu, tudi naša zgodba ne bo sestavljena čez noč.

Tisti, ki poznajo Maribor, se zavedajo, da smo drugačni. Da se znamo odzvati in biti samokritični, ko se znajdemo pred ovirami. To pa je zdaj naša naloga, moja, trenerjeva, klubska, da povlečemo prave poteze. Vsi skupaj lahko postavimo zadeve na pravo mesto in gremo v pravo smer."