Šuler odgovarja Gubercu: Očitki iz Kopra so poizkusi iz obupa, Maribor je postal prvak brez podlih igric

Marko Šuler se otepa očitkov, ki jih vanj in v Maribor usmerja Anto Guberac.

Uredništvo
23. maj 2022, 10:38

Marko Šuler odgovarja na očitke iz Kopra. (Foto: pigac.si)

Včerajšnji nastop Anta Guberca po tekmi med Bravom in Koprom odmeva. Maribor je v Murski Soboti osvojil naslov prvaka, toda po mnenju predsednika Kopra ravnanje Mariborčanov zadnje tedne ni bilo pošteno. Predvsem ga moti domnevno nagrajevanje Radomelj in tudi sklepanje dogovorov z igralci Mure že pred zadnjo tekmo v sezoni. Guberac je še dodal, da pričakuje preiskavo in odgovore Nogometne zveze Slovenije (NZS)

Športni direktor Maribora Marko Šuler pa se je na te očitke odzval. Označil jih je za podlo igro.

"To so stvari, ki si jih oni želijo delati. Poznam stvari od nazaj, tudi iz druge plati. So podle. To so zame poskusi iz obupa. Ne morem reči, da si Koper ne bi zaslužil naslova. Bili so resen tekmec in sem vesel, da so se uvrstili v Evropo, kjer bodo lahko resno nastopali. Na koncu pa je igrišče le oddelalo svoje. Maribor je zasluženo postal prvak brez podlih igric, ki se omenjajo, saj bi drugače s tem razvrednotili naš uspeh. Uspeh, ki je od vseh nas," je za siol.net dejal Šuler. 

Predsednik Kopra Guberac je izgubil spoštovanje do Maribora: Umazali so ligo, hočem preiskavo NZS!

Šuler je prepričan, da je Maribor zasluženo postal prvak: "To so bile bombe, bombice. Ogromno je bilo takšnih stvari, ki so za moje pojme neverjetne in ne spadajo na igrišče, a sem jih navajen. Na koncu pa je igrišče povedalo svoje. To je dokaz o stabilnosti naše ekipe, da ni podlegla temu. Na koncu smo zasluženo prvaki."

Kar se vratarja Mure Marka Zalokarja tiče, pa je Šuler zatrdil, da se z njim ni pogovarjal: "Bil sem v navezi s klubom, z Muro, z igralcem pa bom stopil v stik zdaj, ker sem hotel ostati pošten do konca, do konca prvenstva. Moramo nekaj narediti glede vratarjev. Iti v Evropo z le dvema vratarjema je nemogoče. Marko je posledica, da razmišljamo naprej, je pa nekaj stvari že dorečenih ali pa se pripravljajo, tako da bo v prihodnjih dneh pestro."