Superliga se je rodila mrtva: Noben televizijski partner ni nudil zaledja

Jaume Roures, ustanovitelj španskega distributerja televizijskih pravic Mediaproja, trdi, da vodstvo ESL ni imelo dogovorov z nobenim ponudnikom televizijskih pravic. "ESL se je rodila mrtva," pravi Roures.

Uredništvo
22. april 2021, 10:01

Evropska superliga ni imela nobenih televizijskih zagotovil. (Foto: /)

Ustanavljanje evropske superlige je zbujalo vrsto konkretnih vprašanj in pomislekov. Razkrito je bilo, da za ustanovitvijo ESL stoji ameriška investicijska banka JP Morgan, ki naj bi v zagon tekmovanja vložila 6 milijard evrov, vendar pa nihče ni točneje pojasnil, kakšna bi bila finančna shema tekmovanja in kakšna bi bila nadaljnja vloga omenjene banke.

Ustanovitelji superlige so napovedovali ,da bi ta v obliki prodaje televizijskih pravic na letni ravni prinašala več kot 4 milijarde evrov, dober poznavalec razmer na trgu televizijskih pravic za nogomet Jaume Roures pa se čudi, od kje takšna zaverovanost v to, da bi klubi ESL lahko iztržili takšne zneske.

Roures, ki preko svojega Mediaproja na evropskem trgu televizijskih pravic igra precej vidno vlogo, trdi, da je šlo za račun brez krčmarja.

"Projekt se je rodil mrtev, saj za njim ni bilo nikakršnega finančnega zaledja oziroma pakta s katerim od zakupnikov televizijskih pravic. Trg televizijskih pravic je v padu in zato so me zelo presenečali zneski, o katerih je bilo govora," je za AS povedal Roures.

"V Italiji so prejšnji teden televizijske pravice prodali za 300 milijonov evrov manj kot prej in gospod Agnelli bi to moral vedeti. V Franciji so televizijske pravice za ligo prvakov zrasle do 380 milijonov evrov in nikakor si ne morem predstavljati, da bi bil nov produkt sam po sebi bolj atraktiven od starega in da bi zaradi tega televizije plačale več. Skoraj prepričan sem, da je ta pobuda zrasla brez kakršnega koli predhodnega dogovora s katerim od operaterjev."

"V zadnjih dneh sem govoril s številnimi ljudi s trga televizijskih pravic, ki so preverjali, če jaz stojim za tem projektom. Nihče ni vedel ničesar. Govorilo se je, da naj bi bil eden od kandidatov Amazon, a so tudi oni objavili javno obvestilo, da ne sodelujejo pri projektu in da jih ne zanima."

"Mislim, da se je gospod Perez v svoji častni loži na Bernabeuju hudo uštel. V Evropi stvari potekajo drugače, kot si predstavlja."

 
adplus-dvertising