Superliga se močno lomi: Joan Laporta odločitev o sodelovanju prepušča članom kluba

Bo ideja evropske superlige ugasnila le nekaj dni po ustanovitvi? Predsednik Barcelone Joan Laporta je izjavil, da Barcelona ne bo vstopila v to tekmovanje, če tega ne bodo potrdili njeni člani.

Uredništvo
20. april 2021, 8:53

Joan Laporta naj bi v pogodbi s superligo vstavil pomembno varovalko. (Foto: /)

Evropska superliga je naletela na tako silovit odpor in pritisk, da so se že dva dni po enem najbolj škandaloznih razkolov v zgodovini evropskega klubskega nogometa pričeli pojavljati hudi pomisleki. Neuradno naj bi od superlige že odstopil londonski Chelsea, blizu tej odločitvi je Manchester City, kot vse kaže pa je pritisku podlegla tudi Barcelona, saj je predsednik kluba Joan Laporta – ta je v zadnjih dveh dneh molčal – izjavil, da bo Barcelona v evropsko superligo vstopila le v primeru, če bodo to izglasovali njeni člani.

"Barcelona se ne bo pridružila superligi, razen če bodo to izglasovali njeni člani. To je njihov klub, zato je odločitev njihova," je povedal Laporta.

Prenos takšne odločitve na članstvo, ki ga večinoma predstavljajo navijači kluba, je bolj ali manj že napoved Barceloninega umika s kontroverznega projekta, v katerem je bil tudi sam zaradi vodilne vloge predsednika Reala iz Madrida Florentina Pereza deležen hudih kritik in posmeha.

Katalonska televizijska postaja TV3 poroča, da naj bi Laporta v pogodbi s superligo vstavil klavzulo, ki Barceloni dovoljuje izstop iz superlige, v kolikor za sodelovanje v tem tekmovanja ne bi pridobila soglasja svojih članov.