Švedska je končno imenovala novega selektorja, dela se bo lotil 47-letni strokovnjak iz Danske

Nekdanji član AC Milana je nazadnje deloval v angleškem Championshipu, zanj bo to prvo selektorsko delo v karieri. V preteklosti je bil pomočnik selektorja Danske.

Uredništvo
26. februar 2024

Jon Dahl Tomasson (Foto: Getty Images)

Pričakovanja so se uresničila, Jon Dahl Tomasson se bo lotil novega izziva pri reprezentanci Švedske. Prvič v svoji relativno mladi trenerski karieri bo opravlja selektorsko delo, doslej pa je vodil že Excelsior, Rodo, Malmö in Blackburn. Bil je tudi pomočnik trenerja pri Vitesseju in izbrani vrste Danske. Švedi so si vzeli kar nekaj časa, da so imenovali naslednika Janneja Anderssona.

Po koncu neuspešnega kvalifikacijskega cikla za letošnji EURO je 61-letnik odstopil, javnost pa je že pred tem navijala za njegov odhod.

Švedi so v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo 2024 igrali v skupini skupaj z Belgijo, Avstrijo, Azerbajdžanom in Estonijo, osvojili so 3. mesto. Za prvouvrščeno Belgijo so zaostali kar za 10 točk, za Avstrijci pa za 9. Tomasson bo bržkone debitiral že prihodnji mesec.

Švedska se bo takrat na prijateljskih obračunih pomerila proti Portugalski in Albaniji, poleti pa še proti Danski ter Srbiji.