Svetovni prvak in Borussia Dortmund se razhajata

Razcvet Juliana Brandta in taktične ideje Luciena Favreja so končale kariero v Borussii iz Dortmunda svetovnega prvaka iz leta 2014. Ob koncu sezone bo odšel kot prost igralec.

Uredništvo
23. maj 2020, 2:57

Foto: uradna spletna stran kluba

Trener Borussie iz Dortmunda Lucien Favre je javno spregovoril o Mariu Gotzeju. Za nemškega reprezentanta je prepričan, da v trenutno ekipo zaradi igralnega sistema (3-4-3) ne sodi. To je le še dodatno okrepilo govorice, ki se že dlje časa ukvarjajo z igralčevo usodo. Gotze, ki se je leta 2016 po triletni avanturi v Bayernu vrnil v klub, je vse prej kot pomemben igralec Favrejevega moštva. To sezono je v Bundesligi začel le pet tekem. Na zadnjem derbiju proti Schalkeju, prejšnji konec tedna, pa je dobil le nekaj drobtinic pred koncem že odločene tekme.

Športni direktor Dortmunda Michael Zorc pa je danes razblinil vse dvome. Pojasnil je, da se Gotze poslavlja. Ob koncu sezone bo 27-letni odšel kot prost igralec, odločitev je bila sprejeta sporazumno. Kam bo Gotze odšel (interesa zanj je precej v Italiji), še ni znano. 
loading...