Svetovni prvak iz Katarja je brez kluba in razmišlja o koncu kariere: Spor s trenerjem je vse obrnil na glavo

Alejandro Papu Gomez je bil dolga leta simbol Atalante, po sporu z Gian Pierom Gasperinijem pa je njegova klubska kariero zelo hitro zavila v slepo ulico.

Uredništvo
24. september 2023

Papu Gomez (Foto: uradna spletna stran kluba)

V nogometu je pomembno pametno izbirati  bitke in Papu Gomez  tega izpita zagotovo ni opravil. V času, ko je bil prepoznan kot absolutni vodja Atalante, se je zapletel v hud spor s trenerjem Gian Pierom Gasperinijem, kateremu je sledil 'ad hoc' prestop v špansko Sevillo, pri kateri pa je bil le še bleda senca nekoč enega najboljših vezistov Serie A.

Decembra lani je bil član argentinske reprezentance, ki je osvojila naslov svetovnega prvaka, devet mesecev kasneje pa je brez kluba in pri 35 letih zelo odkrito razmišlja o tem, da bi nogometne čevlje obesil na klin.
 
"Čakam pravo ponudbo. Če ne je bo, se bom poslovil. V nogomet sem vložil vse in ne bi si želel, da z njim zaključim z grenkim priokusom."
 
"Dejstvo, da sem svetovni prvak, še danes zveni nerealno. Spoznal sem, da se naporno delo povrne. Vse moje delo se je povrnilo s to lovoriko," je še dodal Gomez, ki je ob začetku septembra sporazumno prekinil pogodbo s Sevillo.