Svetovno prvenstvo v Katarju je pod streho za dve reprezentanci, ki bosta na turnirju med favoriti

Polfinalistki iz prejšnjega svetovnega prvenstva sta se pričakovano uspeli uvrstiti tudi na naslednjega, Nizozemci pa bodo še malo počakali.

Uredništvo
14. november 2021, 9:16

Francozi in Belgijci so se na SP v Katarju uvrstili brez večjih kiksov. (Foto: uradna spletna stran kluba)

Letalo za svetovno prvenstvo v Katarju se počasi polni, svoje vstopnice so si sinoči zagotovili reprezentanti Francije in Belgije. Francozi so se poigravali s Kazahstanom in jih odpravili s kar 8:0, pri tem pa je briljiral Kylian Mbappe, ki je zabil kar štirikrat. Zlata generacija Belgije je uvrstitev potrdila z zmago proti izbrani vrsti Estonije, ob odsotnosti Romela Lukakuja so gole dosegli Christian Benteke, Yannick Carrasco in Thorgan Hazard.

Priložnost za za uvrstitev na svetovno prvenstvo so imeli včeraj tudi Nizozemci, ki pa niso uspeli premagati motivirane Črne Gore, tekma se je končala z rezultatom 2:2. Ob tem dodajmo, da so favorizirani Nizozemci vse do 82. minute srečanja vodili z 2:0! Četa Louisa Van Gaala bo imela novo priložnost v torek, ko bodo doma gostili Norveško - na svetovno prvenstvo jih pripelje že remi na omenjeni tekmi.


Spomnimo, doslej so se ob Franciji in Belgiji na Svetovno prvenstvo v Katarju prihodnje leto že uspeli uvrstiti tudi Nemčija, Danska in Brazilija. No, pa seveda tudi Katar, ki je kot gostitelj na tekmovanje seveda že uvrščen avtomatsko.