Sveže iz Madrida: Atletico pripravlja novo pogodbo za nespornega talismana ekipe

Odlični francoski napadalec je prava legenda Atletico Madrida in vse kaže na to, da bo kariero sklenil kar v španski prestolnici.

Uredništvo
20. april 2024

Antoine Griezmann (Foto: Getty Images)

Antoine Griezmann pri Atletico Madridu velja za enega od najboljših nogometašev na svetu. Kratek postanek v Barceloni se mu sicer ni posrečil, toda leta 2021 se je vrnil v špansko prestolnico in hitro spet odkril formo, ki ga je krasila pred prestopom v Katalonijo. Odlično gre 33-letniku tudi v aktualni sezoni, prispeval je 21 golov in osem asistenc.

Pogodbo ima veljavno še do poletja leta 2026, klub mu pa kljub temu že zdaj pripravlja novo. Želi, da bi kariero sklenil prav v Madridu.

Želja je obojestranska, Griezmann ne namerava spet zapustiti Atletica. Ko bo zaključil s kariero, bo odšel kot prava klubska legenda. Doslej je zbral že 383 nastopov in prispeval 178 golov ter 84 asistenc. Osvojil je ligo Europa in oba superpokala.

Kot član Barcelone je v svoje vitrine dodal še kraljevi pokal, s francosko reprezentanco pa je bil svetovni prvak in osvojil ligo narodov.