Svit Sešlar bo gledal večni derbi: Olimpija mi na igrišču deluje bolje in je ta trenutek zagotovo močnejša od Maribora

Nekdanji nogometaš Olimpije Svit Sešlar se je zaradi mlade reprezentance vrnil v Slovenijo, zdaj pa nadaljuje nedavno začeti izziv pri turškem Eyupsporu.

Miran Zore
12. september 2023

(Foto: Nogomania)

Svit Sešlar je s soigralci iz slovenske reprezentance včeraj odigral kvalifikacijsko tekmo za uvrstitev na Euro U21. Po zmagi Slovenije v Bosni in Hercegovini pred nekaj dnevi je tokrat na Bonifiki gostovala zvezdniška Francija. Ekipa, ki jo vodi sloviti Thierry Henry, je zmagala prepričljivo. Slovenska reprezentanca je kljub podrejenmu položaju na igrišču predvsem v prvem polčasu imela kar nekaj zrelih priložnosti, toda francoski vratar se ni pustil premagati. 

"Prvi polčas smo odigrali dobro, imeli smo tri velike priložnosti, proti takšni ekipi moraš zadeti vsaj enkrat. Verjetno moraš dvakrat, če hočeš dober rezultat. Proti Bosni in Hercegovini smo osvojili tri točke, to je dobro. V naslednjem ciklu pa moramo osvojiti šest točk," je po tekmi povedal Svit Sešlar. 

Sešlar se je po tekmi vrnil v Istanbul. Tam po novem igra za turškega drugoligaša Eyupspor, pri katerem računajo na preboj v prvo turško ligo. Sešlarjevi prvi vtisi, v klubu je po prestopu namreč preživel vsega en teden, so izrazito pozitivni. 

"V novem klubu sem preživel le en teden, je pa bilo vse zgolj pozitivno. Klub je zelo urejen, trener je dober, ekipa zelo kakovostna. Zaigral sem na prvi tekmi, liga se mi zdi zelo kakovostna. Soigralci so me zelo lepo sprejeli, tega nisem pričakoval. Takoj so me vpeljali v igro, v način dela," je dodal nekdanji nogometaš Olimpije.

Ko je prvič slišal za možnost odhoda v drugo turško ligo, je Sešlar nameraval počakati na druge ponudbe. Turki pa so bili vztrajni. Igralec jim je bil všeč, zanj so se na koncu tudi izdatno potrudili. 

"Bili so določeni pomisleki, sploh na začetku. Najprej nisem bil zelo zagret. Skozi pogovor, ko so predstavili projekt, ko so postali konkretni, pa sem spremenil mnenje. Zdaj sem zadovoljen."

Njegov trener je sloviti Arda Turan: "Govorila sva, to je veliko ime. Od mene pričakuje, da sem ves čas na maksimumu, rekel je, da se bo to zagotovo pokazalo na igrišču. Govorila sva tudi že o taktiki, o postavljanju v situacijah, za kaj več pa še ni bilo časa."

Čeprav bo vpet v klubske obveznosti, pa si Sešlar namerava ogledati prihajajoči večni derbi med Olimpijo in Mariborom. Ker je še do nedavnega igral za državne prvake, bo ta derbi še vedno nekako tudi "njegov". 

"Sigurno bom gledal večni derbi. No, če bo le mogoče. Zdi se mi, da je v tem trenutku Olimpija boljša. Tudi bolje deluje na igrišču. Je pa to derbi, vedno je mogoče vse. Pričakujem zelo dobro tekmo, upam, da bo zelo dobra za gledalce."