Szoboszlai je želja velikanov, vseeno pa se mu obeta 'naraven' prestop

Nemški mediji poročajo, da je nov klub madžarskega čudežnega dečka Dominika Szoboszlaija že znan. Klubske barve - ne ravno povsem dobesedno - naj bi zamenjal že januarja.

Uredništvo
15. november 2020, 10:13

Foto: /

Madžarski vezist Dominik Szoboszlai je naslednji dragulj iz vrst Salzburga, ki je obnorel evropsko klubsko smetano. Govorice ga povezujejo s klubi kot so Arsenal, Milan ali Real Madrid, nemški časnik Sport Bild pa ponuja povsem drugačen razplet dogodkov – takšnega, ki bi bil sicer za vzhajajočo zvezdo Salzburga najbolj pričakovan in samoumeven.

Sport Bild namreč poroča, da je prestop Szoboszlaija v krovni klub Red Bullovega nogometnega imperija, Leipzig, že dogovorjen in da naj bi se v Nemčijo preselil že v januarskem prestopnem roku. Dogovorjena naj bi bila tudi odškodnina, ki kaže na to, da imata kluba specifičen odnos, saj naj bi bila ta precej nižja od tržne vrednosti nogometaša, sploh če vzamemo v obzir, da zanj na trgu velja veliko povpraševanja. Omenjeni medij namreč trdi, da bo Leipzig za Szoboszlaija plačal 20 milijonov evrov, Salzburgu pa naj bi pripadel še odstotek od morebitne prodaje v drug klub.

Podoben razplet dogodkov je v teh dneh potrdil tudi madžarski selektor Marco Rossi, ki je izrazil mnenje, da bo najbolj nadarjen madžarski nogometaš zadnjega obdobja kariero nadaljeval v Nemčiji.

"Imam občutek, da bo končal v Nemčiji. Pripravljen je za preskok na višjo raven in odhod v Nemčijo bi bil zanj zelo primeren. Avstrijski nogomet je podoben nemškemu," je povedal Italijan, ki je Madžare odpeljal na evropsko prvenstvo.