Tabor si v je dodatnih kvalifikacijah za Prvo ligo Telemach priigral lepo prednost pred Triglavom

Sežanski Tabor je na prvi tekmi dodatnih kvalifikacij na krilih Fahda Ndzengueja porazil kranjski Triglav in ima zelo lepo iztočnico pred povratno tekmo.

Uredništvo
26. maj 2022

Povratna tekma med Triglavom in Taborom bo na sporedu v nedeljo. (Foto: Uradni facebook profil kluba)

Tabor Sežana in Triglav iz Kranja sta danes odigrala prvo tekmo dodatnih kvalifikacij, Sežanci se borijo za obstanek med slovensko elito, Triglav pa za napredovanje iz drugoligaške konkurence. Danes je na štadionu Rajka Štofle s 3:1 slavila četa trenerja Dušana Kosića, največje zasluge ob tem pa gredo mlademu gabonskemu napadalcu Fahdu Ndzenguejeju
 
Domača zasedba je v tekmo krenila bolje in bila nagrajena že v četrti minuti. Takrat je z razdalje sprožil izkušeni slovenski napadalec Dino Stančić žoga pa je tudi z nekaj sreče končala v mreži. Po strelu Stančića se je žoga odbila od kamerunskega napadalca Rodrigueja Bongonguija in spremenila pot, gostujoči vratar je bil ob tem nemočen. 
 
Tudi drugi polčas se je začel v živahnem ritmu, Triglav je do izenačenja prišel zgodaj in iz prekinitve. Tekla je 49. minuta, ko je predložek s prostega strela v kazenski prostor Tabora poslal Josip Krznarić, z glavo pa je zadel 20-letni otrok Maribora Žan Vipotnik, ki se v Kranju mudi na posoji. Potem pa je bilo vse v znamenju 21-letnega Fahda Ndzengueja. 
 
V zadnjih petnajstih minutah je namreč zabil dvakrat in poskrbel za lepo zmago Tabora in dobro popotnico pred povratno tekmo. Najprej je Ndzengue hitro reagiral ob tem, ko je Čakš zadel vratnico, žoga pa se je odbila do Ndzengueja, ki jo je zlahka potisnil v mrežo. Je pa bil njegov drugi zadetek prava mojstrovina.  
 
Sprožil je z roba kazenskega prostora in z močnim in natančnim strelom v zgornji levi kot premagal kranjskega vratarja.