Tako je, ko najstnik v angleški ligi dobi preveč denarja: Enkrat sem v eni noči zapravil 150 tisočakov

Ko mlad nogometaš kar naenkrat pride do astronomske plače, se le stežka upre pretiranemu zapravljanju. Svojo izkušnjo je z javnostjo delil Micah Richards.

Uredništvo
7. december 2021, 8:56

Micah Richards se spominja svojih začetkov. (Foto: Getty Images)

Micah Richards je danes upokojen igralec, čas pa si krajša kot dobro plačan strokovni komentator na televiziji, piše pa tudi kolumne za Sportsmail. Dolgoletni nogometaš Manchester Cityja ima za seboj zelo uspešno igralsko kariero, ki se je končala leta 2019, obsegala pa je tudi kratko posojo v Fiorentini in zaključek v Aston Villi

V televizijski debati z Garyjem Linekerjem in Alanom Shearerjem je Richards opozoril na problem, ki je v vrhunskem nogometu kar pogost. Zdaj, ko je star 33 let in nogometa ne igra več profesionalno, ve, da je premlad zaslužil preveč denarja. 

"Prehitro sem dobil preveč. Ni me sram tega povedati, ampak napredoval sem iz 5.000 funtov na 50.000 funtov, pri osemnajstih oziroma devetnajstih," se spominja Richards in dodaja: "Bil sem na dveh milijonih in pol na leto. Šel sem iz 500 na 5.000 tedensko, takrat zasluženo. S 50.000 funtov plače sem bil bolj zavarovan, če bi me želeli prodati ..."

Potem je razložil, kako je na začetku nespametno trošil denar.

"Nisem zapravil preveč, saj imam kar dobro premoženje. Bilo pa je drugače, kajti takrat želiš plačevati vsem, želiš biti v središču pozornosti. Enkrat sem v Los Angelesu v enem večeru zapravil 150.000 dolarjev. Iskreno, le za pijačo in zabavo."