Tako mlad pa že tako nervozen: Trener Spartaka zbral dva rdeča in šest rumenih kartonov

Mladi trener Spartaka iz Moskve Domenico Tedesco ima očitno velike težave s krotenjem svojih živcev. Na 15 tekmah ruskega prvenstva je prejel dva rdeča in šest rumenih kartonov, medtem ko noben drug trener v ligi še ni prejel niti enega rumenega kartona.

Uredništvo
11. julij 2020, 2:32

Foto: /

Mladi trener Spartaka iz Moskve Domenico Tedesco je za komaj 34-letnega stratega dosegel že veliko, saj je navkljub mladosti vodil že dva pomembna evropska kluba – pred Spartakom je vodil nemški Schalke – kljub temu pa ima očitne težave, ki jih je težko pripisati čemu drugemu kot njegovi mladostniški zaletavosti oziroma pomanjkanju zrelosti.

Tedesco ima na klopi Spartaka precej težav, saj se moskovsko moštvo po vsej verjetnosti ne bo uvrstilo v evropske pokale, to pa očitno precej načenja živce nemškega stratega italijanskega porekla, ki je na petnajstih tekmah ruskega prvenstva prejel že dva rdeča in šest rumenih kartonov. Podatek je še toliko bolj osupljiv, če vemo, da v letošnji sezoni noben drug trener v ruskem prvenstvu še ni prejel niti enega rumenega kartona!

Tedesco je bil na nedavnem mestnem derbiju proti Lokomotivi izključen v 41. minuti igre, ruski mediji pa poročajo, da naj bi na omenjeni kar dvakrat udaril četrtega sodnika. Ruska nogometna zveza mu je izrekla tri tekme prepovedi vodenja svojega moštva, kar pomeni, da je za Tedesca sezona v smislu vodenja ekipe z roba igrišča že končana.loading...