Tako so se delili glasovi za Golden Boya: Za Šeška so glasovali Daily Mail, AS, Guardian, Mundo Deportivo ...

Oglejte si, kateri evropski mediji so podelili točke Benjaminu Šešku v izboru za najboljšega mladega nogometaša na svetu.

Uredništvo
5. december 2023

Benjamin Šeško (Foto: Getty Images)

Benjamin Šeško je v izboru za najboljšega mladega nogometaša v Evropi zasedel izvrstno osmo mesto, kar še dodatno potrjuje njegov sloves enega najbolj perspektivnih mladih nogometašev sveta. V izboru Golden Boy, ki ga organizira torinski športni časnik Tuttosport, je skupaj sodelovalo 50 uglednih medijev iz cele Evrope, na spletu pa se je pojavil prerez glasov, ki jih je vsak medij razdelil med peterico igralcev.

Kar 45 od 50 medijev je največ točk podelilo zmagovalcu izbora Judu Bellinghamu, trije so največ točk podelili Jamalu Musiali iz Bayerna, barcelonski El Mundo Deportivo je izbral Alejandra Baldeja, najbolj pa je presenetil srbski Sportski žurnal, ki je pet točk namenil Mathysu Telu iz Bayerna.

Kdo je točke podelil Benjaminu Šešku?

Najvišje, na drugo mesto, ga je uvrstil slovaški športni časnik in portal Sport, ¸veliko glasov pa je dobil v Angliji – The Sun ga je uvrstil na tretje mesto, The Guardian in Daily Mail pa na peto. Šeško je odlično zapisan tudi pri španskih novinarjih, saj ga je El Mundo Deportivo izbral na tretjo mesto, madridski AS in barcelonski Sport pa na četrto. Točke je Šešku podelil še norveški Ekstrabladet, ki ga je izbral na četrto mesto.

 

Glasovi
(foto: /)