Gervinho o bajnih zaslužkih na Kitajskem

Takšnih bonusov ni niti v Realu

Nekdanji napadalec Arsenala in Rome Gervinho je razkril, da so premije v kitajskem nogometu astronomske celo za največje klube v Evropi.

Damjan Tratnik
24. marec 2016, 1:13

(Foto: Getty Images)

Napadalec iz Slonokoščene obale Gervinho je bil eden številnih, ki se v zadnjih mesecih niso mogli upreti šelestenju dolarjev v bogati kitajski Superligi. Iz Rome se je preselil v Hebei China Fortune, kjer trenutno igra skupaj z nekaterimi znanimi nogometaši (Ezequiel Lavezzi, Stephane Mbia, Gael Kakuta ..), v svojem novem klubu pa služi takšne zneske, kakršne ni še nikoli prej v svoji karieri.

Gervinho je v intervjuju za francoski časnik L'Equipe spregovoril o premijah, ki delno kažejo na to, koliko denarja se vrti v kitajskem nogometu. Njegova redna plača znaša približno 10 milijonov evrov na leto, s premijami pa lahko ta zaslužek še bogato oplemeniti.

"Šestdeset tisoč evrov bonusa za vsako tekmo bi bilo nezaslišano celo za klub kova Reala iz Madrida. Še toliko bolj, če govorimo o neto zneskih. Predsednik je prišel k meni ter mi razložil vse bonuse. Za vsak zadetek lahko zaslužim še 150 tisoč evrov. Na vsaki tekmi lahko kot ekipa zaslužimo 800, 900 tisoč ali pa milijon evrov," je povedal Gervinho, in dodal, da med tujci in domačimi igralci vendarle obstaja določena solidarnost.

"Želimo razmišljati v dobro celotne ekipe. Za vsako tekmo je prijavljenih 18 igralcev. Tujci vemo, da domači igralci nimajo takšnih plač in bonusov kot mi. Želimo, da je atmosfera v moštvu dobra, zato želimo, da imajo nekaj od tega tudi ostali. Tako ali tako zaslužimo dobro, zato smo si denar razdelili. Če je na voljo 60.000 evrov, je teh 60.000 evrov na voljo za vse."
 
adplus-dvertising