Tarča za prestop: Manchester United bo nocoj s tribun spremljal 19-letnega dragulja Benfice

Angleški velikan se je očitno zelo zagledal v mladega portugalskega vezista, klub iz Lizbone pa bo zahteval zelo vrtoglavo odškodnino.

Uredništvo
2. april 2024

Joao Pedro Gonçalves Neves (Foto: Getty Images)

Joao Neves je še vedno zelo visoko na seznamu želja pri Manchester Unitedu. Tudi danes ga bodo Angleži spremljali s tribun lizbonskega stadiona, ko se bosta zvečer pomerila Benfica in Sporting. V tekoči sezoni so bili skavti Uniteda že večkrat na obisku in očitno se pripravljajo na poletni prestop, ki pa vsekakor še zdaleč ne bo poceni.

Portugalci za enega najbolj nadarjenih obrambno naravnanih vezistov v Evropi zahtevajo vsaj 100 milijonov evrov odškodnine.

Manchester United potrebuje okrepitve na več položajih in vprašanje je, če si lahko privošči le za enega igralca nameniti toliko sredstev. Je pa dejstvo, da Joao Neves izgleda kot zelo poseben nogometaš, ki že kot najstnik močno navdušuje.

V lanskem letu je bil pri obrambnih zadolžitvah eden od daleč najboljših posameznikov v elitni ligi prvakov, ko govorimo o vezistih. Blestel je tudi pri natančnih dolgih podajah in v igri z glavo. V skupinskem delu je bil drugi najuspešnejši vezist tudi v segmentu preigravanja in najboljši pri pridobljenih žogah. Poleg tega pa je Neves praktično neutrudljiv.

Slovi predvsem po tem, da na vsaki tekmi ogromno preteče, pokrije zelo velik del zelenice in veliko prispeva v napadu in v obrambi.