Teden se za Nemce ni začel najbolje, kar štirje tarnajo nad poškodbami

Utrujenost po dolgi sezoni terja svoj davek. V nemški reprezentanci je vse več načetih igralcev.

Uredništvo
21. junij 2021, 12:11

Mats Hummels ima težave s poškodbo. (Foto: Getty Images)

Nemška reprezentanca je preko uradnega Twitter profila nogometne zveze sporočila, da imajo težave s poškodbami kar štirje člani ekipe. Danes so tako reprezentančni trening izpustili Mats Hummels, Thomas Müller, Ilkay Gündogan in Lukas Klostermann.

Vzdušje okoli nemške reprezentance je sicer zopet prešerno. Po uvodnem porazu proti Franciji (0:1) je nemška izbrana vrsta v drugem krogu skupinskega dela letošnjega Eura konkretno nadigrala aktualne evropske prvake Portugalce in si priigrala lepe možnosti za napredovanje iz skupinskega dela.

Die Mannschaft v sredo zvečer na domačem štadionu Allianz Arena čaka obračun z Madžarsko, ki bo vplival na razplet dogajanja v skupini F. Nemcem za napredovanje v četrtfinale zadostuje že točka, z morebitno zmago pa bi verjetno napredovali kot zmagovalci skupine.

Zaenkrat iz nemškega tabora še niso sporočili, če bodo zgoraj omenjeni nogometaši nared za srečanja z Madžari. Pričakovati gre, da bo strateg Elf-a Joachim Löw primoran vsaj nekoliko rotirati svojo uradno enajsterico in možnost ponuditi kateremu od igralcev, ki do sedaj še niso začeli tekme za Nemčijo na tem evropskem prvenstvu.