Tega nihče ni pričakoval: Zinedine Zidane je prva želja Bayerna za mesto trenerja!

Italijanski Corriere dello Sport trdi, da je vodstvo Bayerna iz Munchna že odprlo pogovore z enim najbol zaželenih, a tudi najbolj nepredvidljivih vrhunskih trenerjev na svetu.

Uredništvo
19. februar 2024

Zinedine Zidane (Foto: Getty Images)

V Bayernu iz Munchna je trenutno vsako vprašanje v zvezi s trenerjem Thomasom Tuchlom le špekulacija, edino kar je v tem trenutku bolj ali gotovo pa je to, da Tuchel v naslednji sezoni ne bo več vodil bavarskega moštva. Vprašanje je torej sledeče: ali bo odletel že zdaj ali pa bo Bayern počakal do konca iztekajoče se sezone, v kateri mu grozi, da ne bo osvojil niti ene lovorike.

Nemški mediji ponujajo kup odgovorov. Tuchel bi lahko službo izgubil takoj, v tem primeru pa naj bi bila možna kandidata za prevzem moštva stari znanec Hansi Flick in pa celo sloviti Portugalec Jose Mourinho.

Omenjena trenerja sta takšnega kalibra, da gre dvomiti v to, da bi se sprijaznila zgolj z začasno vlogo, zato obstaja tudi precej realna možnost, da bo Bayern trenerja menjal šele po koncu sezone. V teh špekulacijah se je v Italiji pojavila zelo zanimiva možnost, o kateri doslej še ni bilo govora – da bi vodenje Bayerna prevzel nihče drug kot sloviti Francoz Zinedine Zidane.

Časnik Corriere dello Sport poroča, da je vodstvo Bayerna že vzpostavilo stik z Zidanom in mu predstavilo svoj projekt, pri Zidanu pa je kakršno koli reakcijo tako rekoč nemogoče napovedati, saj je od leta 2021 po vrsti zavračal vse ponudbe – želeli so ga velikani kot so Juventus, PSG ali Manchester United, veliko govora pa je bilo tudi o tem, da bi Zidane postal trener Marseilla, v kolikor bi ta klub prevzeli bogati investitorji iz Savdske Arabije.