Tekma Atalanta - Valencia je bila biološka bomba

Italijanski pulmolog Fabiano di Marco meni, da je kriza z virusom Italijane ujela povsem nepripravljene, ena največjih in usodnih napak pa je bila po njegovem mnenju tekma med Atalanto in Valencio na San Siru.

Uredništvo
22. marec 2020, 2:47

Foto: /

Pulmolog iz Bergama Fabiano di Marco je predstavil svoje videnje razlogov, zakaj je epidemija novega koronavirusa v Italiji povsem ušla nadzoru in terjala gromozansko ceno, saj je po zadnjih podatkih za posledicami okužbe s COVID-19 v Italiji umrlo že skoraj 5.000 ljudi.

Di Marco meni, da je svojo vlogo v kaosu odigrala tudi tekma med Atalanto in Valencio, ki se je odvila v času, ko je bil virus v najbolj prizadetih deželah že prisoten.

"Vedel sem, da se 1. marca pripravlja katastrofa. Zjutraj sem prišel v prostore namenjene urgentnim primerom in videl nekaj, česar nikoli ne bom pozabil. To je bila vojna, ni boljše besede. Vsepovsod so bili pacienti s  poškodovanimi pljuči, ki so se borili za vsak dah. Bilo so v vozičkih, na hodnikih …Odprli smo vse prostore in vse je bilo nabito polno. Italija je želela odpreti mesta, mi pa smo v 24 urah porabili 5.000 mask s filtri. Vladala je popolna panika," je
povedal Di Marco, ki je priznal, da ob prvem smrtnem primeru tudi sam ni pričakoval takšne krize.

"Prva žrtev je bila zelo stara in zelo bolna. Danes imamo 15-20 mrtvih na dan, na kliniki je še 150 pacientov in zagotavljam vam, da smo za tovrstno situacijo najbolje opremljena bolnišnica v celi Evropi. Pomislite, kaj bi bilo, če ne bi bili …"


"Povedal  vam bom še nekaj, kar osebno mislim. Devetnajstega februarja je več kot 40 tisoč prebivalcev Bergama odšlo na San Siro v Milano, kjer so si ogledali tekmo med Atalanto in Valencio. Tja so odhajali z avtobusi, avtomobili, vlakom …To je bila biološka bomba," je še dodal di Marco.
loading...