Tekma, ki lahko Juventusu prinese lovoriko in neuspešno sezono spremeni v (dokaj) uspešno

Danes se v Italiji ponuja zadnja priložnost za osvojitev lovorike v aktualni klubski sezoni. Na vrsti je finale pokala, kjer lahko uspeh poskrbi za transformacijo sezone torinskega velikana.

Uredništvo
15. maj 2024

Danilo je prepričan, da je JUventus v finalu pokala favorit proti Atalanti. (Foto: Getty Images)

V sredinem večeru bodo zahodni sosedje osredotočeni na razplet dogajanja v velikem finalu pokalnega tekmovanja. Na stadionu Olimpico si bosta nasproti stali ekipi Juventusa in Atalante, na mizi pa je še zadnja lovorika aktualne sezone.

Glavni trener Juventusa Massimiliano Allegri izpostavlja, da je preboj kluba na mesta, ki preko Serie A zagotavljajo udejstvovanje v naslednji sezoni lige prvakov, velik uspeh moštva iz prestolnice Piemonta. To naj bi bil uspeh kluba, ta ocena pa naj ne bi bila spremenjena tudi ob morebitnem pokalnem neuspehu.

S tem pa se v popolnosti ne strinja kapetan moštva Danilo. Prepričan je, da bi pokalna lovorika pomenila uspešno sezono, medtem ko bi to tekmovalno obdobje brez lovorike za Juventus moralo hitro oditi v pozabo.

“Lovorika v pokalu bi na novo definirala sezono Juventusa. Uspelo nam je priti v ligo prvakov, a lovorika bi bila pravi dokaz dobrega dela in ekipnega duha, ki ga kažemo v tej sezoni. V nogometu, tako kot v življenju, se vedno veseliš novih izzivov. To bo posebna tekma, saj si želimo spisati nov del, pa čeprav majhen, Juventusove zgodovine,” je medijem dejal Danilo.

Allegri in Danilo se ne strinjata s tezlo, da je Atalanta favorit v velikem finalu tekmovanja, saj ima Stara dama nadvse bogto zgodovino in je ob tem najbolj trofejna ekipa v Italiji.