Tekma med Napolijem in Milanom je derbi za scudetto

Dolgoletni član Milana Demetrio Albertini meni, da bo zmagovalec nedeljskega derbija med Milanom in Napolijem z vso silo krenil po scudetto.

Uredništvo
20. november 2020, 11:14

Foto: /

V italijanski Serie A se ta konec tedna obeta zelo zanimiv obračun na stadionu San Paulo, na katerem bosta poti prekrižala Napoli in Milan. Oba sta v začetni fazi sezone igrala odlično in vrgla rokavico serijskemu prvaku Juventusu, dolgoletni vezist Milana in italijanske reprezentance Demetrio Albertini pa je še dodatno podžgal ozračje pred tekmo z napovedjo, da bo zmagovalec obračuna postal zelo resen kandidat za scudetto.

"Ne vem, če je na tej tekmi favorit, ampak morda je Napoli v prednosti, ker vseeno igra doma. To bo tekma, ki bo pokazala, kdo je bolj samozavesten. Zmagovalec bo z vso silo napadal scudetto," je povedal Albertini, ki pozorno spremlja predstave svojega nekdanjega soigralca Gennara Gattusa, ki uspešno opravlja vlogo trenerja Napolija.

"Ne bi mogli dejati, da je bil Rino kot igralec kreativen, zagotovo pa je bil prepoznaven po svoji velikodušnosti. Te karakteristike lahko pri njem vidite tudi zdaj, ko trenira Napoli," je dodal Albertini.

Pred obračunom, ki bo na sporedu v nedeljo ob 20.45, na lestvici vodi Milan s 17 točkami, Napoli pa je tretji s tremi točkami zaostanka.